Home > Naamplaatjes voor wachtende naamgraveringen op Oostendse begraafplaats

Naamplaatjes voor wachtende naamgraveringen op Oostendse begraafplaats

Geschreven op 14 oktober 2020 om 17:26 door Mario De Wilde

Wie in Oostende een dierbare heeft verloren, kan diens naam laten graveren in de herinneringsgalerij aan de begraafplaats Stuiverstraat. Vroeger gebeurde dit pas als er 60 namen werden doorgegeven, waardoor mensen soms lang moesten wachten. Via voorlopige naamplaatjes wordt dit euvel nu verholpen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om zich na hun dood te laten cremeren en de as uit te strooien op de strooiweide. Achtergebleven familieleden hebben niets tastbaars om naar terug te keren op momenten dat het afscheid hen moeilijk valt. Op de begraafplaats in de Stuiverstraat staat daarom een monumentale galerij van naamwanden geïnstalleerd, waarin je de naam van je dierbare kan laten graveren.

Van zestig naar dertig namen

De galerij bestaat uit grote arduinen platen die elk om en bij de dertig kilogram wegen. Op één plaat kunnen in totaal zestig namen van overledenen gegraveerd worden. Van zodra er zestig namen zijn, komt een gespecialiseerd bedrijf de plaat ophalen. Ze maken een sjabloon in rubber en zandstralen de namen in het arduin. Het kon tot één jaar kon duren vooraleer er zestig namen waren. Daarom werd beslist om de plaat twee keer te laten bewerken, dus per dertig namen. Ondanks de kortere wachttijd, bleek ook dit geen afdoende oplossing.

Afzonderlijke naamplaatjes

Voortaan wordt gewerkt met een systeem van afzonderlijke naamplaatjes, die Stad Oostende zelf aanmaakt. Deze plaatjes worden met een voorlopig hechtingssysteem op de arduinen plaat bevestigd. Het afzonderlijke naamplaatje betekent geen extra kost voor de familieleden. Eenmaal we dertig naamplaatjes hebben bevestigd, vragen we aan de firma om de plaat op te halen. Het zandstralen zelf duurt een drietal weken. Hiermee wordt alvast een mooie tussenoplossing aangeboden, zodat mensen niet meer hoeven te wachten om de naam van hun geliefde te zien verschijnen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.