Home > Na vijf jaar Club Brugge maakt Mats Rits (30) overstap naar Anderlecht

Na vijf jaar Club Brugge maakt Mats Rits (30) overstap naar Anderlecht

Geschreven op 15 augustus 2023 om 18:38 door Mario De Wilde

RSCA en Club Brugge hebben vandaag officieel een akkoord bereikt over de overgang van Mats Rits (30). De middenvelder tekent een contract van drie seizoenen in het Lotto Park. Mats Rits tekende zijn eerste profcontract bij Germinal Beerschot. De Antwerpenaar maakte na twee seizoenen de overstap naar Ajax. Geremd door blessures kwam het daar niet tot een doorbraak in de eerste ploeg. Bij zijn overgang naar KV Mechelen in 2013 wierp Mats zich wel meteen op als de leider op het middenveld. Na ruim 5 seizoenen bij KV Mechelen maakte hij in 2018 de overstap naar Club. Hij werd bij Blauw-Zwart 3 keer landskampioen en won 3 keer de Supercup. In totaal speelde de Antwerpenaar 197 wedstrijden voor Club. Nu trekt Rits definitief naar Brussel.

CEO Sports Jesper Fredberg:”Mats Rits is een waardevolle speler die de competitie door en door kent, veel ervaring op de teller heeft en een dosis leiderschap aan de kern toevoegt. Hij is een dynamische centrale middenvelder, maar heeft ook een sterke persoonlijkheid en is een goede communicator.”

Mats Rits: “Ik teken hier vandaag met een heel goed gevoel en met veel zin om iets bij te dragen aan de ploeg. Het was voor mij een eenvoudige keuze en het juiste moment om voor dit project te kiezen. Ik voelde onmiddellijk veel vertrouwen van de directie van RSC Anderlecht en ik geloof zelf sterk in de duidelijke sportieve visie van de clubleiding.”

6 reacties

Filip Vanhaesebroeck
Geschreven op 2023-08-16 18:55:30
wa domme reacties hier van sommige, bestuur was akkoord, dus wa ist probleem, jammer
Marc Den Kleinen Vandecasteele
Geschreven op 2023-08-16 18:53:44
Vuile rat. Marc Den Kleinen Vandecasteele
Marc Den Kleinen Vandecasteele
Geschreven op 2023-08-16 18:51:18
wa domme reacties hier van sommige, bestuur was akkoord, dus wa ist probleem, jammer. Filip Vanhaesebroeck
David Osselaer
Geschreven op 2023-08-16 18:49:20
Als Mats geen kansen krijgt op Brugge ist niet zijn fout. Mats wil spelen en geld verdienen (doet iedere voetballer) Als Anderlecht dat wil betalen voor hem dan hebben ze meer respect voor de speler als alle commentaar hier. Succes
Hans Noyelle • Ri(t)ske de Rat
Geschreven op 2023-08-16 18:47:53
Ik herinner het me nog alsof het gisteren was. Zondag 22 april 1990: Club-mauf (3-0). Marc Degryse, kind van de streek en groot geworden in zijn achtertuin in Brugge, speelt voor het eerst in Olympia in de paars-witte kleuren. Bij elk balcontact van de Ardooienaar weerklinkt een striemend ‘Deserteur, deserteur, deserteur’ uit de tribunes. 90 minuten lang. 10 jaar later maakt Lauwenaar Lorenzo Staelens dezelfde gevoelige overgang naar de Brusselse rivaal. Tijdens zijn laatste wedstrijd op SK Beveren maken Clubfans met het spandoek ‘Laffe Lorre’ duidelijk dat zo’n transfer not done is voor een speler van Club. Tot vandaag gebruik ik nog altijd de uitdrukking ‘het is Staelens-weer’ wanneer het buiten laf is. Geen twee zonder drie: in 2011 verruilt de immens populaire Ronald Vargas Club voor Brussel. De Venezolaan is net hersteld van een zware knieblessure en klaar voor zijn comeback. Hij laat de Brugse fans verweesd achter en trekt onbegrijpelijk naar de historische rivaal. Vandaag maakt ook Mats Rits na 5 jaar in het mooiste shirt en 3 titels op zak zijn overgang bekend naar Anderlecht. Ja, Degryse, Staelens en Vargas gingen in de fleur van hun carrière naar de aartsrivaal, terwijl Rits op zijn retour is. Maar dat een Bruges boy die 5 jaar ondergedompeld werd in het blauw-zwarte DNA anno 2023 die overgang nog maakt, blijft voor elke rechtgeaarde Clubfan absolute waanzin. De keuze voor sportieve en financiële zekerheid op je 30e kan ik ergens begrijpen. Maar door uitgerekend naar mauf te trekken, lacht Rits in het gezicht van die duizenden fans die hem al die jaren door dik en dun hebben gesteund. Deze overgang maakt opnieuw pijnlijk duidelijk dat spelers maar passanten zijn bij Club. De enige constante zijn de fans. Wij worden geboren met de blauw-zwarte microbe en sterven als Clubfans. Wij waken over het DNA van onze club. Wij respecteren de blauw-zwarte waarden en normen. Die zijn glashelder: je verlaat Club niet voor de historische rivaal.
Jeffrey Goedgebuer
Geschreven op 2023-08-16 18:45:40
Veel succes Mats,ik snap het wel. Je wilt niet bij een ploeg tekenen die mee strijd elk seizoen voor de titel(Union). Daarom de keuze voor de Mauve. Heel verstandig. 🔥 Toch bedankt voor de prachtige 5 seizoenen.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.