Home > Na stadiondossier dreigt nu ook processie van Echternach voor Steenbruggebrug in Brugge: 55 bezwaren

Na stadiondossier dreigt nu ook processie van Echternach voor Steenbruggebrug in Brugge: 55 bezwaren

Geschreven op 11 september 2023 om 08:40 door Mario De Wilde

Het ziet er stilaan naar uit dat ook de bouw van de nieuwe Steenbruggebrug (van Brugge naar Oostkamp) in Brugge een lange lijdensweg kan worden. Althans, nu er 55 bezwaarschriften w.o. een groot bedrijf in de buurt protest hebben aangetekend tegen de nieuwe hoge, vaste brug en een beweegbare fietsersbrug. Tot eergisteren zaterdag konden buurtbewoners een bezwaar indienen en dat is dus gebeurd. Ook milieuvereniging Groen vzw protesteert en dan vooral tegen de rechttrekking en verbreding van het kanaal. De afbraak van het parochiaal centrum zint hen ook niet, ook al gaat de vzw vreemd genoeg niet in beroep.

 

3 reacties

Roland Rotsaert
Geschreven op 2023-09-12 07:33:54
Heel jammer, want het is al een tientallen jaren aanslepende processie van Echternach. Een lichtpuntje kan zijn dat de overheden nu wat meer tijd hebben om zich voor te bereiden op de verkeerschaos die tijdens de bouw van de brug onvermijdelijk zal ontstaan. Voor zover ik weet werd hiervoor nog niets ondernomen en zal men het probleem doorschuiven naar de hoofdaannemer. Misschien heeft NVA hiervoor concrete en haalbare voorstellen? De plannen van het parochiaal centrum ken ik niet. Hebben zij al eens gekeken naar de nagenoeg ongebruikte abdijkerk aan de overkant van de straat? Ook wat hergebruik van kerkgebouwen betreft is in Brugge nog niet veel gerealiseerd.
NV-A Brugge
Geschreven op 2023-09-11 16:33:55
N-VA Brugge reageert teleurgesteld op het beroep tegen de Steenbruggebrug. Nochtans kreeg de Vlaamse Waterweg eind juli groen licht van de Vlaamse overheid. “We moeten dringend een doorbraak realiseren in dit dossier. De originele studieopdracht om een nieuwe Steenbruggebrug te bouwen dateert reeds van 2014. De Vlaamse Waterweg heeft zijn plannen reeds gewijzigd na de bezwaren van het eerste openbaar onderzoek. Ik begrijp de bekommernissen, maar we moeten in het algemeen belang, voor de fietsveiligheid, vlotter verkeer en scheepvaart, echt vooruit in dit dossier. Ik roep daarom alle partners: van het Brugs stadsbestuur tot de Vlaamse Waterweg om zo snel mogelijk tot een oplossing te komen”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Brugs lijsttrekker Maaike De Vreese (N-VA). Na het eerste openbaar onderzoek werden er 55 bezwaarschriften ingediend. De Vlaamse Waterweg diende daarom een wijzigingsverzoek in voor de aangevraagde vergunning. Zo werden er aanpassingen gedaan aan het kruispuntenontwerp van beide kruispunten en het buffer- en infiltratiecapaciteit. Zo wordt er een bijkomend buffer- en infiltratiebekken voorzien op de hoek van de Sint-Michielsestraat met de Gaston Roelandtsstraat. Daarnaast werden er ook enkele aanpassingen doorgevoerd om tegemoet te komen aan de negatieve adviezen en bepaalde bezwaren uit het eerste openbaar onderzoek. Nadat de Vlaamse Waterweg groen licht kreeg eind juli, werd er terug beroep aangetekend tegen de plannen. “Dat de werken die de realisatie van de nieuwe Steenbruggebrug met zich meebrengen hinderlijk zullen zijn is evident. De veiligheid van de weggebruikers (voetganger, fietser en gemotoriseerd verkeer) moet ten allen tijde kunnen gegarandeerd worden. Daarom zijn flankerende maatregelen noodzakelijk: aangepaste signalisatie (ook ’s avonds en ’s nachts), een wegdek zonder noemenswaardige hindernissen voor alle weggebruikers en duidelijke informatie voor de omwonenden. De tijd is aangebroken om dit project tot een goed einde te brengen. Zo kunnen we gaan naar een vlottere verkeersdoorstroming en een verkeersveiliger Steenbrugge”, besluit N-VA-gemeenteraadslid Martine Bruggeman.
Etienne Vandierendonck
Geschreven op 2023-09-11 10:55:01
Het is een trend geworden om overal tegen te zijn. Die mensen voelen zich zo een beetje beter dan de gemeenschap. In het geval van het stadium zou Europa België kunnen verplichten om tegen een bepaalde datum een veilig stadium te hebben. Vanaf die datum zijn de boetes te betalen door diegenen die het tegenhielden. Idem met de verbinding Seine Schelde waar de Steenbrugge brug bij behoort. In Frankrijk hebben ze een verbindingskanaal gegraven van 100 km. Heb jij tegenkantingen gehoord. Ik nie.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.