Home > Na ruim twee jaar wachten nog altijd geen vooruitgang in dossier hondenweide in Sint-Joris

Na ruim twee jaar wachten nog altijd geen vooruitgang in dossier hondenweide in Sint-Joris

Geschreven op 31 mei 2023 om 07:13 door Mario De Wilde

Er is nog steeds geen enkele vooruitgang in het dossier van de beloofde hondenweide in Sint-Joris. Dat bleek tijdens de gemeenteraad van 25 mei 2023 uit het antwoord op een vraag van gemeenteraadslid Lode Vanneste aan schepen van Milieu Jan Vanassche. “Het is de bedoeling dat de nieuwe losloopzone aan het begin van het kanaaleiland komt. Het eiland is eigendom van de Vlaamse Waterweg en maakt momenteel deel uit van een openbare marktbevraging. Het gemeentebestuur van Beernem kan daarom voorlopig geen afspraken maken met De Vlaamse Waterweg”, aldus Vanneste. Het raadslid stelt voor om op zoek te gaan naar een alternatieve locatie.

De nieuwe losloopzone komt normaliter vlak naast de dorpskern van Sint-Joris aan het begin van de oude kanaalarm. De Vlaamse Waterweg is eigenaar van het volledige gebied en wil het nu in concessie geven aan een externe partner. Er loopt momenteel een openbare marktbevraging en het is niet duidelijk wanneer die bevraging afloopt. Het is meteen ook de reden waarom de gemeente geen concrete afspraken kan maken met de Vlaamse Waterweg. Lode Vanneste vroeg aan het gemeentebestuur om een alternatieve locatie te zoeken. “Het is onzeker of een akkoord mogelijk is met De Vlaamse Waterweg. Begin 2021 bezorgde ik aan de schepen al een lijst van 19 potentiële locaties voor de inplanting van een losloopzone in Beernem. Hopelijk brengt een van die locaties soelaas en komt er snel schot in de zaak. De nood aan een extra losloopzone in onze gemeente is en blijft groot bij veel viervoeters en hun baasje”, besluit Vanneste.

Tijdens de gemeenteraad van januari 2021 stelde Lode Vanneste voor om één of meerdere losloopweides voor honden in te richten in de verschillende deelgemeenten in Beernem. Vanneste overhandigde toen een uitgebreid onderzoeksrapport aan het gemeentebestuur met 18 concrete aanbevelingen en 19 potentiële locaties. De meerderheidspartijen stemden toen het agendapunt van de N-VA weg. Enkele dagen later liet schepen Vanassche van Groen weten in de krant dat er toch een hondenweide zou komen in Sint-Joris. Intussen voorzag de meerderheid in een bedrag van 7.500 euro voor de realisatie ervan.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.