Home > Na intelligente grasrobots maakt Waregems Toadi Order nu lokale mondmaskers

Na intelligente grasrobots maakt Waregems Toadi Order nu lokale mondmaskers

Geschreven op 30 maart 2020 om 08:11 door Mario De Wilde

Nu de grenzen gesloten zijn, en het groot deel van de producenten met moeite hun goederen kunnen verspreiden over de wereld, lijkt het gebruik van lokale productie de enige oplossing. Lokale productie zat voor de corona-crisis reeds in stijgende lijn, maar is nu meer dan ooit terug belangrijk geworden. En daar zijn ze bij The Toadi Order, uit Waregem, volledig op voorbereid. Al meer dan een jaar produceren ze er lokaal werelds intelligentste grasrobots. Dit door gebruik te maken van 3D-printers. Ondertussen hebben ze een print-park van meer dan 50 3D-printers staan, die dag en nacht aan het werk zijn. Die lokale productie heeft niet enkel het voordeel dat ze de lokale economie ondersteunen, ook in deze moeilijke tijden kunnen ze hun steentje bijdragen. In de voorbije weken is er een ingenieur van het bedrijf continue in de weer geweest om hun printer-park te voorzien om zowel mondmaskers als onderdelen van beademingstoestellen te kunnen printen.

Dit kwam tot stand met verschillende groepen van online gemeenschappen van ingenieurs. Dankzij deze intense samenwerking, van wel 20.000 ingenieurs, konden in twee weken tijd verschillende herbruikbare mondmaskers en beademingstoestellen ontwikkeld worden. Vandaag zijn de eerste herbruikbare mondmaskers klaar, alsook zijn er verschillende onderdelen van beademingstoestellen af. Het lijken nog prototypes te zijn maar niets is minder waar, er werd uiteraard ook rekening gehouden met de medische eisen zodat de toestellen ook voor medisch personeel bruikbaar is. Indien er plots een acute nood aan beademingstoestellen zou zijn kan The Toadi Order vliegensvlug, a la minute, hun printer-park inzetten om herbruikbare mondmaskers of onderdelen voor beademingstoestellen printen. Eenmaal er geen nood meer is schakelen ze eenvoudig terug over naar het produceren van robot-onderdelen.

In niet-corona tijden is er een duidelijk voordeel voor de lokale economie, maar ook het voordeel voor het milieu is aanzienlijk. Niet enkel nemen ze de impact van transport weg en vermijden ze de exploitatie van vervuilende productietechnieken in China, The Toadi Order maakt ook gebruik van duurzame grondstoffen zoals maïszetmeel. De grondstof kan ook lokaal gekweekt worden, is duurzaam en kan organisch afgebroken worden. En ook al komt deze grondstof ooit in onze voedselketen terecht, dan blijft het een onschadelijke stof voor mens, dier en de natuur. Voor de corona-crisis werd er weinig aandacht besteed aan het productieproces die The Toadi Order ontwikkelde, ook al zijn de giganten zoals Apple reeds jaren op zoek naar duurzame productieprocessen. Tijdens de corona-crisis toont het duidelijk het belang aan om onafhankelijk, snel en lokaal te kunnen schakelen. En na de corona-crisis zal het belang voor het milieu en onze levensomstandigheden ook belangrijk zijn, aldus Wesley Lorrez, captain van The Toadi Order.

2 reacties

Tom
Geschreven op 2020-04-01 10:00:20
Geslepen ondernemers noem ik dit, dit heeft heel weinig te maken met het voorzien van en een goeddanigheid..., maar eerder om hun eigen in de kijker te stellen en zogezegd hun visie te verkondigen. Zoals velen die nu in tijden van corona, plots het licht zien... het is en blijft voor, tijdens en na de crisis, is het ieder voor zich.... leve België...
Meesterlijk
Geschreven op 2020-03-30 14:25:09
Wow. Hoe goed dat dit uit België komt en niet uit China. Doe zo verder! Is er ook een .be site van www.toadi.com ?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.