Home > Na een afgelast jaar mocht het wel. 250 senioren vierden uitbundig feest in Middelkerke

Na een afgelast jaar mocht het wel. 250 senioren vierden uitbundig feest in Middelkerke

Geschreven op 15 november 2022 om 08:41 door Mario De Wilde

Na een verplichte coronapauze organiseert de seniorenadviesraad in samenwerking met het Welzijnshuis en het gemeentebestuur een nieuwe feestelijke tweedaagse voor Middelkerkse senioren. Het seniorenfeest symboliseert de nood en het belang aan nuttig en amusant vrijetijdsaanbod voor senioren. Plaats van afspraak? Dienstencentrum De Stille Meers, op maandag 14 en dinsdag 15 november, telkens tussen 14 en 17 u.

Samenwerking met adviesraad

Schepen voor welzijn Dirk Gilliaert is blij dat de seniorenfeesten weer kunnen plaatsvinden. “We spreken inderdaad in het meervoud over ‘seniorenfeesten’, want we spreiden de festiviteiten over twee dagen, zo kunnen er zoveel mogelijk leden van de Middelkerkse seniorenverenigingen aan deelnemen. Het zijn ook de seniorenverenigingen die hun leden warm maakten voor dit feest. Na twee jaar noodgedwongen coronastop liepen de inschrijvingen dan ook vlot binnen, met als resultaat 500 aanwezige senioren.”

Seniorenverenigingen uiterst belangrijk

Waarom dit seniorenfeest? “Het is geen nieuws meer dat mensen boven de zestig jaar het grootste aandeel in onze bevolking uitmaken. Onze diensten moeten daar dus op voorzien zijn, niet alleen voor de actieve senioren die zoeken naar nuttige en kwaliteitsvolle vrijetijdsbesteding, maar ook voor het grote aandeel ouderen dat specifieke zorgen nodig heeft. Met de dankbare hulp van de sneiorenadviesraad is dit feest er voor ieder van hen”, vervolgt Dirk. Wat mogen de deelnemers verwachten? “Muziek, amusement, een stuk taart en natuurlijk fijn gezelschap. De seniorenadviesraad koos de artiesten de medewerkers van het lokaal dienstencentrum zorgen voor de locatie en de logistiek. Trouwens… volgende week is het Vlaamse Seniorenweek. Dit feest kadert dus ook in die globale erkenningsweek”, zegt Dirk.

Zeg niet meer zomaar senior

“Ik hoop dat iedereen goed en wel beseft dat senioren essentiële steunpilaren van onze moderne maatschappij zijn. Of het nu voor de opvang voor de kleinkinderen is, of voor vrijwilligerswerk… zelfs voor de moderne arbeidersmarkt zijn senioren een onmisbare schakel geworden. Het is ook voor die senioren dat wij dit feest organiseren, want het cliché dat sommigen het drukker dan ooit hebben, klopt gewoon”, glimlacht Dirk.

Blijven inzetten voor dienstverlening

“Samen met onze diensten blijven we trouwens inzetten op specifieke diensten en steunmaatregelen voor de ouderen in onze samenleving. Zeker in crisistijd trachten we die ondersteuning te garanderen, want voor zorgbehoevenden is die broodnodig. Denk maar aan het bezoekersteam dat tijdens de coronacrisis deur-aan-deurbezoeken ondernam, of onze nieuwe premies voor zware zorgbehoevenden. Trouwens, nieuwe uitdagingen kondigen zich steeds sneller aan, ook in de ouderenzorg. Aan ons om daar goed op te anticiperen en ons beleid waar nodig aan te passen. Maar nu gaan we nog even vieren en we doen dat morgen nog eens opnieuw”, besluit schepen Dirk Gilliaert.

Foto 1: Het dagelijks bestuur van de seniorenadviesraad en een delegatie van het schepencollege zetten het seniorenfeest in gang.

Foto 2: André Prové uit Westende is één van de feestvierders

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.