Home > Na e-bakfiets kocht Ichtegem ook gloednieuwe volledig elektrische wagen aan

Na e-bakfiets kocht Ichtegem ook gloednieuwe volledig elektrische wagen aan

Geschreven op 13 september 2023 om 07:07 door Mario De Wilde

Het gemeentebestuur van Ichtegem kocht bij garage Devisch een gloednieuwe volledig elektrische wagen aan. De gebouwenploeg van de technische dienst nam hem ondertussen met veel enthousiasme in gebruik. “In ons beleidsplan Ichtegem Inspireert namen we op dat we als gemeente het goede voorbeeld willen geven wat betreft duurzame mobiliteit. Daarbij gingen we het engagement aan om te kiezen voor een maximale vergroening van ons wagenpark en willen we op termijn alle bestelwagens op diesel of benzine vervangen door milieuvriendelijke alternatieven. De aankoop van deze wagen is daarvan de uitwerking”, zegt schepen van klimaat, Celesta Muylle.

“Na het doorlopen van een prijsvraag besloten we om met Garage Devisch uit Eernegem in zee te gaan voor de aankoop van deze 100% elektrische Maxus bestelwagen. Goed voor een investeringsbedrag van zo’n 45.000 euro”, zegt schepen van financiën, Jan Bekaert. “Deze bestelwagen werd ondertussen in gebruik genomen door onze technische dienst, meer bepaald de ploeg ‘gebouwen’. Het is, naast een elektrische bakfiets, het tweede ‘groene’ voertuig voor deze equipe. Daarnaast heeft onze groendienst reeds 2 Iveco Kippers op CNG en een elektrische Nissan E-NV200 ter beschikking. De wegendienst heeft sinds 2019 een Fiat Doblo op CNG”, weet Bekaert. “Voeg daaraan nog onze Coopstroom Peugeot E208 deelwagen die zijn uitvalsbasis op het Kasseileggersplein heeft en je ziet dat we onze ambitie om ons wagenpark te vergroenen, waarmaken”, besluit Celesta Muylle.

Op de foto van links naar rechts: schepen van klimaat, Celesta Muylle – schepen van financiën, Jan Bekaert – Peter Loosvelt en Steven Becquevort, technische dienst ploeg gebouwen – burgemeester Lieven Cobbaert – medewerker Garage Devisch

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.