Home > Na de bootjes en de koetsen zijn ook de stadsgidsen terug in Brugse straatbeeld

Na de bootjes en de koetsen zijn ook de stadsgidsen terug in Brugse straatbeeld

Geschreven op 15 juni 2020 om 14:26 door Mario De Wilde

Sinds 8 juni zijn toeristische bezoeken uit eigen land weer mogelijk en vanaf vandaag zijn ook bezoekers uit de 27 landen van de Schengenzone terug welkom in Brugge. Het toeristisch aanbod start gradueel en gefaseerd terug op, onder strikte voorwaarden, om toeristische bezoeken op een comfortabele en veilige manier te laten verlopen. Ook toeristische rondleidingen zijn terug mogelijk. In opvolging van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad en het nationaal protocol toerisme, werd voor de gidsenactiviteiten een sectorprotocol opgemaakt. Het omvat richtlijnen en aanbevelingen voor gidsen en deelnemers. De richtlijnen gelden in het hele land, in het bijzonder ook voor de 840 organisaties uit 65 landen die in Brugge stadsrondleidingen organiseren.

Burgemeester Dirk De fauw: “De groepsgrootte wordt beperkt tot maximaal twintig personen en het anderhalve meter afstand principe is ook van toepassing op de deelnemers aan een rondleiding die niet tot de eigen ‘bubbel’ behoren, tenzij ze een mondkapje dragen.” Schepen voor Toerisme Philip Pierins: “We roepen onze gidsen op om bezoek aan kleine ruimtes en rondgang in smalle steegjes even te mijden. Onze eigen wandelingen, gericht op individuele bezoekers, gaan we nog exclusiever maken door de groepsgrootte tot tien personen te beperken. Klein maar fijn wordt het nieuwe verkoopargument!”

Toerismemanager-directeur Dieter Dewulf: “Vanuit Toerisme Brugge werkten we actief mee aan de opmaak van dit sectorprotocol. We zijn dan ook bijzonder blij dat we onze eigen stadsgidsen weer perspectief kunnen bieden. Omdat veiligheid een doorslaggevend criterium wordt om een bestemming al dan niet te overwegen, zetten we nu prioritair in op de communicatie van het protocol naar bezoekers én gidsen.” Ook de voorzitters van de Brugse gidsenverenigingen zijn blij om hun gediplomeerde gidsen terug in de Brugse straten te zien verschijnen: Jeroen Vantorre, voorzitter van S-wan: “Onze gidsen krijgen bij de opstart allemaal een speciaal ontworpen S-wanmondkapje. Laat de Bruggebezoekers maar weer komen van ver en van dichtbij. Wij hebben hen echt gemist.” Diederik Naeyaert, voorzitter van de Gidsenbond Brugge: “De meer dan 230 lokale, gediplomeerde gidsen van de Koninklijke Gidsenbond zijn zeer gelukkig dat ze opnieuw hun rol als waardige ambassadeurs van hun mooie stad mogen opnemen!”

 

Dirk Van Tieghem, voorzitter Hello Bruges bekijkt het poëtisch: “Ook een mondmasker kan de passie van onze gidsen niet maskeren. Dwarrel weer door Brugge!”

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.