Home > Na de 0-8 op Charleroi verplettert Club NXT nu ook Mechelen met 7-0

Na de 0-8 op Charleroi verplettert Club NXT nu ook Mechelen met 7-0

Geschreven op 29 augustus 2021 om 11:17 door Mario De Wilde

Na de verpletterende 0-8 op Charleroi wou Club NXT bij zijn eerste thuiswedstrijd in The Nest in Roeselare verder gaan op zijn elan. In aanwezigheid van enkele honderden Club fans maakte blauwzwart opnieuw brandhout van de tegenstander. Het werd 7-0 met een hattrick van Romeo Vermant. Coach Rik De Mil moest zijn team op twee plaatsen wijzigen. Net als vorig seizoen wisselde doelman Senne Lammens met Nick Shinton. Arne Engels nam de plaats in van Lynnt Audoor. Naast Lammens zakte alleen Cisse Sandra af van het eerste elftal. Club NXT startte opnieuw gretig, maar vond aanvankelijk geen gaatje in de Mechelse verdediging. Pas toen De Roeve een perfecte voorzet trapte van op de rechterflank kon Engels de score openen. 1-0. Kort erna werd Engels foutief gehaakt in het strafschopgebied. Hij nam zelf zijn verantwoordelijkheid en trapte de penalty heerlijk binnen. 2-0. Kapitein Blomme werkte zich opnieuw te pletter en gaf een knappe assist aan Aelterman, die echter pal op de Mechelse doelman trapte. Geen nood. De 3-0 volgde onmiddellijk erna wanneer Sagna de door Engels getrapte hoekschop laag binnenkopte. Sandra wou ook zijn doelpuntje meepakken. Hij liep zich mooi vrij tot aan het doel van de bezoekers, maar in plaats van zelf te willen scoren bediende hij de aanstormende Vermant die maar hoefde binnen te tikken. Net als in Charleroi een ruime 4-0 voorsprong voor onze youngsters aan de rust. Mechelen kon de eerste helft geen enkele grote kans afdwingen.

In de tweede helft trok Club NXT snel opnieuw ten strijde. Sandra trapte de eerste grote mogelijkheid over doel. Mechelen probeerde de bakens te verzetten. Een gevaarlijk schot werd door Lammens over het doelhout getikt. Nadien moesten de Maneblussers opnieuw de wet van de sterkste ondergaan. Club NXT tikte de bal snel rond, Mechelen hapte naar adem en kon het tempo moeilijk volgen. Aelterman gaf de perfecte assist aan Vermant die de 5-0 binnenkopte. Kort erna recupereerde Blomme de bal op het middenveld, stak de bal door naar Engels die Vermant de 6-0 op een blaadje presenteerde. Het derde doelpunt van Romeo Vermant, zijn vijfde reeds in twee competitiewedstrijden. Zijn volgende doelpogingen belandden echter op de doelman of werden afgevlagd voor buitenspel. Coach De Mil bracht nog de tweeling Liam en Lenn De Smet in de ploeg. Blauwzwart bleef zoeken naar meer doelpunten. Het lukte nog slechts eenmaal. Aelterman scoorde nummer zeven net voor affluiten. Met een doelsaldo van 15 tegen 0 en zes op zes kon het seizoen van Club NXT niet beter starten.

De volgende wedstrijd is een thuismatch in de Youthleague op woensdag 15 september tegen PSG. Hopelijk neemt ons jong team Europees een net zo goede start als in de competitie.

Doelpunten: 22’ Engels 1-0, 31’ Engels 2-0 (penalty), 36’ Sagna 3-0, 41’ Vermant 4-0, 58’ Vermant 5-0, 59’ Vermant 6-0, 88’ Aelterman 7-0.

Gele kaarten : 44’ Asare, 83’ Aelterman.

Club Brugge: Senne Lammens, Denzel De Roeve, Ibe Hautekiet, Lukas Mondele, Kyriani Sabbe, Xander Blomme (75’ Liam De Smet), Amadou Sagna (75’ Lenn De Smet), Arne Engels (62’ Ibrahima Fofana), Romeo Vermant, Mathis Servais (29’ Noah Aelterman), Cisse Sandra. Coach Rik De Mil.

Mechelen: Senne Carleer, Noë Rottiers (60’ Alexander Quadflieg), Staf De Graeve, Kobe Bohets, Arne Portner (60’ Michiel Horman), Bas Van Den Eynden, Quinten Servranckx (51’ Ismael Hadj), Dirk Asare (51’ Christophère Masala), Alexandre Stanic, Milan Robberechts, Matthias Wanya. Coach Steve Van Tongelen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.