Home > Na 21 jaar een Belgische volleybalclub in Europese finale na historische winst van Knack Roeselare tegen Piacenza

Na 21 jaar een Belgische volleybalclub in Europese finale na historische winst van Knack Roeselare tegen Piacenza

Geschreven op 16 maart 2023 om 07:08 door Mario De Wilde

Knack Roeselare, met vier Belgen in de basis, heeft gisteravond een historisch finaleticket voor de CEV Cup geboekt. Tegen Italiaanse topclub Piacenza ging het weliswaar kansloos onderuit met 3-0, maar in de golden set flikten de West-Vlamingen het haast onmogelijke. Een scenario dat Roeselare tot in de puntjes voorbereid had. Het beetje vertrouwen dat de ploeg tankte, werd optimaal gebruikt. En wanneer Seppe Rotty met een knappe ace voor 10-13 zorgde, was het geloof er helemaal. Roeselare kreeg twee matchballen, maar had er maar eentje nodig. De bezoekers zagen een service van Piacenza met knikkende knieën in het net belanden en wreven hun ogen uit: het historische finaleticket was nu écht binnen. De Roeselaarse kwalificatie voor de finale is ‘historisch’ omdat het 21 jaar geleden is dat een Belgische club zich kon plaatsen voor een Europese finale. En Roeselare won in 2002 de Europese finale (Top Teams Cup, de huidige CEV Cup) ook in Czestochowa. De heenmatch wordt op 29 maart in Modena gespeeld, de terugmatch staat op 4 of 5 april geprogrammeerd in de Tomabelhal.

1 reactie

Regina van den Eijnden
Geschreven op 2023-03-16 08:47:18
Van harte gefeliciteerd met dit geweldige resultaat. Ik heb nog nooit een top volleybal wedstrijd live gezien maar het lijkt mij geweldig om mee te maken. Veel succes in de finale.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.