Home > N-VA Menen koos gisteren een nieuw bestuur. Voorzitter en ondervoorzitter blijven op post

N-VA Menen koos gisteren een nieuw bestuur. Voorzitter en ondervoorzitter blijven op post

Geschreven op 4 april 2022 om 16:17 door Mario De Wilde

Gisteren hield N-VA Menen haar driejaarlijkse bestuursverkiezingen. De N-VA-leden uit Menen, Lauwe en Rekkem kozen unaniem voor een verlenging van de huidige bestuursploeg. Arne Beyens kreeg opnieuw het vertrouwen als voorzitter, Nathalie Declercq volgt zichzelf op als ondervoorzitter. “We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat het bestuur en onze leden ons geven om ons mandaat verder te mogen zetten. Met een sterk bestuur en sterke mandatarissen willen wij met N-VA Menen, van onze stad een plaats maken waar het leuk is om te wonen, werken en genieten”, geeft het duo mee.

Enkele tientallen N-VA’ers kozen op zondag het bestuur voor de komende drie jaar. Een belangrijke keuze want dit bestuur zal de koers van N-VA Menen richting 2024 bepalen. De leden stemden met overtuiging voor een verlenging van de huidige ploeg. Arne Beyens blijft voorzitter en wordt opnieuw bijgestaan door ondervoorzitter Nathalie Declercq (zie foto). De andere bestuursleden die verkozen werden zijn: Geert Billiet, Delphine Deleu, Pol Dubaere, Etienne Kimpe, Sam Lernout, Filiep Vandecasteele en David Elgers die opnieuw penningmeester wordt. De mandatarissen, schepenen Griet Vanryckegem, Virginie Breye, Renaat Vandenbulcke, gemeenteraadslid Lianna Mkrtchyan, lid van het Bijzonder Comité voor Sociale Dienst Ann Roose en kamerlid Yngvild Ingels maken automatisch deel uit van het bestuur.

Enkele nieuwe gezichten waren er drie jaar geleden nog niet bij. Begrafenisondernemer Geert Billiet sloot afgelopen jaar aan bij het bestuur en daarnaast valt ook de naam van Sam Lernout op, die als jongerenvoorzitter de Jong N-VA-afdeling een nieuw elan geeft. “Iedereen heeft zijn eigen sterke en zwakke punten. Door van elkaar te leren en elkaar aan te vullen komt een team het beste tot zijn recht. Het vermogen om verantwoordelijkheid te nemen, inspireren, motiveren is cruciaal binnen onze N-VA-afdeling. Veel mensen hebben moeite met veranderingen, maar tegelijkertijd put je daar de nodige energie uit. Nu ik beroepshalve wat gas heb teruggenomen, is het een genoegen N-VA Menen te versterken met de nodige energie, wetende dat ik nog veel zal moeten leren”, vertelt een enthousiaste Geert Billiet, die tevens de rol van ledenverantwoordelijke zal invullen.

De N-VA-ploeg nam ook afscheid van enkele vaste waarden in het bestuur. Met Marleen De Tollenaere, Johan Declercq en Carl Castelein stoppen enkele vaste waarden uit het bestuur die jarenlang vanop de achtergrond de werking mee hebben verzorgd. Ook ex-schepen Dirk Vanholme stopt als bestuurslid. Als dragende kracht stond hij mee aan de wieg van de afdeling en bleef hij ook na zijn ambtstermijn veel dossiers van nabij opvolgen. Hij wil vanaf nu meer tijd vrijmaken voor familie. De afscheidnemende bestuursleden werden in de bloemetjes gezet en bedankt voor hun jarenlang vrijwillig engagement.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.