Home > Muziek van bouwvakkers moet in Knokke-Heist zachter deze zomer

Muziek van bouwvakkers moet in Knokke-Heist zachter deze zomer

Geschreven op 3 juni 2020 om 16:42 door Mario De Wilde

De algemene politieverordening is in de gemeenteraad van 30 april en 28 mei 2020 gewijzigd. Het gemeentebestuur wenst in deze coronatijd de bouwsector immers wat tegemoet te komen. De bouwbedrijven hebben namelijk heel wat achterstand opgelopen en spelen in tijden van economische en financiële crisis een cruciale rol. Voor de zomer 2020 is er daarom in bepaalde stukken van de toeristische zone een versoepeling van de bouwstop voorzien. Het reglement treedt in werking vanaf vrijdag 5 juni 2020. Vanaf dan is bij bouwwerken het gebruik van radio’s of muziekinstallaties die hoorbaar zijn van op het openbaar domein voortaan verboden over het hele grondgebied van Knokke-Heist. In de algemene politieverordening is ook het maximumbedrag van de gasboete opgetrokken tot 350 euro en 175 euro voor minderjarigen. Hieronder lees je in welke zones er deze zomer een bouwverbod geldt.

Bouwstop van 6 juli tot 30 augustus in kustzone en belangrijkste winkelstraten

De bouwstop start in principe vanaf maandag 6 juli tot en met zondag 30 augustus 2020 voor de volledige Zeedijk en in volgende straten en rond volgende parken en pleinen in de toeristische zone:
Graaf d’Ursellaan
Lippenslaan
Dumortierlaan
Kustlaan
Golvenstraat
Strandstraat
Zeewindstraat
Ebbestraat
Westhinderstraat
Oosthinderstraat
Zeehelling
Windrooshelling
Vissershuldeplein
Heldenplein
Canadasquare
Rubensplein
Van Bunnenplein
Lichttorenplein

Bouwstop van 18 juli tot 16 augustus in rest van toeristische zone en bepaalde pleinen
Voor de rest van de toeristische zone en ter hoogte van het Directeur-generaal Willemspark, Manitobaplein, Albertplein en De Wielingen is het verboden om vanaf zaterdag 18 juli 2020 tot en met zondag 16 augustus 2020 werken en handelingen aan en in gebouwen uit te voeren die hinder en overlast in de omgeving kunnen veroorzaken door o.m. geluid, stof, trillingen of geurhinder.

Niet hinderlijke werken blijven mogelijk
Verder is het zo dat in de algemene politieverordening de niet hinderlijke werken aan en in gebouwen nu mogelijk blijven. Dit zijn de kleine (onderhouds)werken die door de eigenaar of bewoner aan de woning worden uitgevoerd en die de hinder afkomstig uit de normale lasten van het nabuurschap niet overschrijden. Deze werken mogen uitgevoerd worden indien ze beperkt zijn in tijd, geen zware impact op de omgeving hebben en nagenoeg geen privatieve inname op het openbaar domein met zich meebrengen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.