Home > Musicus Jan Vermeire ontvangt de prijs van de Culturele Raad in Veurne

Musicus Jan Vermeire ontvangt de prijs van de Culturele Raad in Veurne

Geschreven op 2 maart 2024 om 06:24 door Mario De Wilde

Een veelgevraagde gast in het buitenland, de artistiek directeur van het Internationaal Orgelfestival en het Festival Internationale d’Orque en Flandere en zowel in binnen- als buitenland de hemel ingeprezen voor zijn artistiek werk … Dat is in een erg beknopt overzicht de biografie van Jan Vermeire. En dus is het oververdiend dat hij dit jaar de Prijs van de Culturele Raad mag ontvangen. Jan Vermeire is één van dé culturele ambassadeurs van onze stad en daar zijn we bijzonder trots op. Jan kreeg de uitreiking in zijn Sint-Walburgakerk, waar het indrukwekkende orgel een bijzondere plek binnen het decor vormt.

Daarnaast werd ook uitzonderlijk een tweede prijs toegekend en wel aan kunstvereniging het Zonnepalet en dit voor hun sociale inzet binnen Veurne. Ze schilderen en begeleiden in scholen, op evenementen en in woonzorgcentra. Het Zonnepalet organiseert ook de jaarlijkse kunstwandeling, een zomertentoonstelling en is een vaste deelnemer aan Toeren & Loeren. Ze mochten uit handen van voorzitter José Clauw en schepen van Cultuur Jonas Bel een cheque ontvangen om de werking financieel te ondersteunen.

Quote Jonas Bel, schepen van Cultuur: “Jaarlijks reikt de Culturele Raad een prijs uit om een betrokken cultureel ambassadeur in de kijker te zetten. Het is een eer een stadsgenoot als Jan te hebben die Veurne wereldwijd bekend maakt. Dit jaar werd er ook voor het eerst een prijs verleend aan een verdienstelijke vereniging. Ook zij zorgen met hun schilderwerken – die doorheen de stad te bezichtigen zijn – voor kleur in de straat. Proficiat aan iedereen!”

 

Foto: Sally Cauwelier (cultuurdeskundige Stad Veurne), Mireille Gaytant (voorzitter Zonnepalet), Jan Vermeire, José Clauw (voorzitter Culturele Raad) en Jonas Bel (schepen van Cultuur) © Apartinmedia

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.