Home > Musea en Concertgebouw Brugge brengen voorstellingen op unieke museumlocaties

Musea en Concertgebouw Brugge brengen voorstellingen op unieke museumlocaties

Geschreven op 14 september 2021 om 12:44 door Mario De Wilde

Concertgebouw Brugge en Musea Brugge bundelen dit najaar de krachten voor een reeks voorstellingen op unieke museumlocaties. Van een concert met vogelmuziek bij het ochtendgloren in de tuin van het Gezellehuis, over muziek voor de maagd voor Michelangelo’s Mariabeeld tot een performance in de Gotische Zaal van het Brugse Stadhuis… het programma is even divers als aantrekkelijk.

Musea Brugge geeft Concertgebouw in het kader van ‘Mind the Artist’ carte blanche voor een reeks voorstellingen op unieke plaatsen. Met het kunstenfestival verbinden we uiteenlopende kunstenaars – zoals fotografen, auteurs, beeldend kunstenaars of muzikanten – met de bestaande museumcollecties. Na KAAP en MOOOV krijgt Concertgebouw Brugge dit najaar de kans om een ‘take-over’ te doen van onder meer het Groeningemuseum en Sint-Janshospitaal.

“Samen geven we opdrachten aan artiesten die met muziek en dans inspelen op de collectie en het erfgoed van de Brugse musea”, duidt Jeroen Vanacker, artistiek directeur van het Concertgebouw.  ”Van oud tot nieuw, van Catalina Vicens – die het ensemble muzikanten op een Memling-paneel tot leven wekt – tot prachtige kamermuziek in het Groeningemuseum bij schilderkunst uit dezelfde periode.“

Elviera Velghe, directeur Publiek & Tentoonstellingen van Musea Brugge, is erg opgetogen met deze nieuwe take-over in het kader van Mind the Artist: “Voor ons is het belangrijk om onze deuren open te gooien en om andere kunstvormen en artiesten te verwelkomen. Zowel voor ons publiek als dat van onze partners, zijn deze projecten dan ook een enorme verrijking. We kijken dus enorm uit naar de komst van Concertgebouw.”

Ook cultuurschepen Nico Blontrock kijkt uit naar de take-over: “We steunen een jaar lang het ontzettend veelzijdig en creatief talent dat ons land telt. Deze kruisbestuiving tussen Musea Brugge en Concertgebouw Brugge levert bovendien ook verrassende resultaten op, zoals de unieke performance die Ula Sickle in onze prachtige Gotische Zaal van het Stadhuis zal brengen. Dit soort samenwerkingen kan de – Brugse – cultuurliefhebber dus alleen maar ten goede komen.”

Een samenwerking tussen Musea Brugge en Concertgebouw Brugge.
Het volledige programma & tickets via www.concertgebouw.be/mind-the-artist en www.mindtheartist.be

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.