Home > ‘Moving Water on Tour’ nog tot eind juni in Bibliotheek Xaverianen in Brugge

‘Moving Water on Tour’ nog tot eind juni in Bibliotheek Xaverianen in Brugge

Geschreven op 10 mei 2022 om 09:56 door Mario De Wilde

Met ‘Moving Water on Tour’ leren kinderen van het basisonderwijs op een originele en artistieke manier over de impact van de klimaat- en milieuproblematiek. Nog tot eind juni kunnen Brugse scholen deelnemen aan dit educatief project in Bibliotheek de Xaverianen in Sint-Michiels. ‘Moving Water on Tour’ is een educatief project voor kinderen van 6 tot 12 jaar rond de impact van de water-, klimaat- en milieuproblematiek in alle continenten. Deze artistieke en educatieve installatie van de hand van Griet Baeyens uit Brugge bestaat uit 96 kunstwerkjes op witte plastic bakjes. De kunstwerkjes zijn ambivalent. Er is een paradox tussen de schoonheid van de kleuren, de afbeeldingen en het onderwerp aan de ene kant en de lelijkheid van het plastic, de vervuiling en het ecologisch afval aan de andere kant.

“We hebben ervoor gekozen om dit project tijdelijk te integreren in de educatieve werking van de Brugse bibliotheek, die sowieso nauwe contacten heeft met onze Brugse scholen”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock. “De artistieke opstelling staat tot eind juni in Bibliotheek de Xaverianen in Sint-Michiels. Inschrijven kan eenvoudig via de website van de bibliotheek. De leerkracht ontvangt een lesmap om mee aan de slag te gaan.”

‘Moving Water on Tour’ is een realisatie van Octo-art. Voor dit project werkte Griet Baeyens samen met Hannes Panchabhikesan en Koen Boveé. https://brugge.bibliotheek.be/basisonderwijs

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.