Home > Morgenavond Supercup Club-Brugge-Genk: nieuwe bal en geen VAR-busje

Morgenavond Supercup Club-Brugge-Genk: nieuwe bal en geen VAR-busje

Geschreven op 16 juli 2021 om 11:02 door Mario De Wilde

Morgenavond wordt er voor het eerst sinds lange tijd nog eens supporters aanwezig zijn voor een wedstrijd met inzet op Belgische bodem. Dat zal gebeuren tijdens de Supercup tussen Club Brugge en Racing Genk. Door de nog steeds geldende coronamaatregelen zullen de tickets enkel beschikbaar gesteld worden voor thuissupporters én enkel voor abonneehouders en wordt weer gewerkt met het bubbelsysteem, dit keer van hoogstens acht personen, waarbij fans zich moeten registreren. Nieuwe namen moet men nog niet verwachten bij Club of je moet de inkomende transfers Noa Lang en Eduard Sobol erbij rekenen. In beide gevallen gaat het echter over een aankoopoptie in een huurdeal, echt nieuw kunnen we beiden dan ook zeker niet noemen op Jan Breydel. Geen Hans Vanaken nochtans in de Supercup. De middenvelder zal ook nog niet aantreden tijdens de eerste competitiematch tegen Eupen. Samen met Eduard Sobol krijgt de Limburger nog tot volgende week donderdag vakantie. Nu het E.K.-voetbal er op zit, draait de geruchtenmolen op volle toeren, maar tot op heden heeft blauw-zwart nog niets of niemand aangekocht.

Een samenwerking met Decathlon en Kipsta zorgt voor een nieuwe matchbal. Onthoud de naam: Kipsta F950. “Dankzij deze visie maakt Decathlon sport toegankelijk voor een ruimer publiek en gaan dus meer mensen bewegen.”, verklaarde de voetbalbond. ”Dat de Pro League Supercup wordt gespeeld met de Kipsta F950, een wedstrijdbal met het FIFA Quality Pro Label, is het perfecte bewijs dat Kipsta en Decathlon de brug maken tussen het pleintje in de wijk en het professionele voetbal.”

Op de parking van Jan Breydel zal morgenavond ook geen VAR-busje meer te zien zijn, want vanaf dit seizoen wordt alles gereguleerd vanuit het nationaal trainingscentrum in Tubeke. Het befaamde VAR-busje is dan ook verleden tijd. De wedstrijd tussen Club Brugge en Racing Genk staat onder leiding van Jonathan Lardot. De VAR van dienst is Nicolas Laforge, die in Tubeke wordt bijgestaan door Ella De Vries en Dieter Van Esch.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.