Home > Morgen zaterdag in Oostkamp, word huishoudster voor VIP klanten: “Werken in een luxe omgeving en een fee van € 500.”

Morgen zaterdag in Oostkamp, word huishoudster voor VIP klanten: “Werken in een luxe omgeving en een fee van € 500.”

Geschreven op 26 november 2021 om 14:17 door Mario De Wilde

Het beroep van huishoudhulp of poetsvrouw heeft niet altijd een uitnodigend karakter. Huishoudhulp: dan denkt een mens doorgaans aan ramen zemen, stofzuigen, opruimen, heel veel opruimen en afwassen. Logisch dat het stilaan tot het kransje van knelpuntenberoepen behoort. Gelukkig bestaan er op de regel leuke en gevarieerde varianten. Dat is niet zomaar een gehaaide marketingslogan maar getuigenissen van mensen die, in dienst van The Lifestyle Manager (onderdeel van de VIP & Butler Services Group), al lange tijd aan de slag zijn op een vast adres. Tot grote tevredenheid van alle partijen. Zaterdag 27 november is er bij Hotel Van der Valk in Oostkamp een kennismakingsdag om die meerwaarde aan het beroep kracht bij te zetten.

Sinds de coronacrisis zien we een grote stijging in de vraag naar betrouwbare en gepassioneerde huishoudsters. Ondernemers en vrije beroepers stappen meer en meer over van de traditionele dienstencheque bedrijven naar professionele huishouddiensten. Toch blijven de opmerkingen en klachten groot, ook al omdat het profiel zelden overeenstemt met wat echt gevraagd wordt. Veel potentiële huishoudhulpen worden bovendien afgeschrikt door het negatief imago van de job. Voor hen die gemotiveerd genoeg zijn om er toch ‘vol voor te gaan’, heeft Kristiaan Polgar van VIP & Butler Services Group, een mooi (verdienend) antwoord. Kristiaan Polgar: “Voor wie bij ons aan de slag gaat, hebben we mooie vooruitzichten. Onze klanten zijn doorgaans goed verdienende mensen met een mooie woonst die een huishoudhulp graag een totaalpakket willen aanbieden. O.K., kuisen en opruimen behoort uiteraard nog tot de taken, maar er komt zoveel meer bij kijken. Ik denk bijv. aan het afhalen van school van de kinderen, boodschappen doen, de tafel dekken, eventueel een maaltijd bereiden, kortom, de alledaagse dingen doen voor de mensen voor wie ze werken. Ik zeg graag ontzorgen. Dat alles betrouwbaar en punctueel.”
Vooroordelen wegvegen
En ja, er zijn recent enkele voorbeelden van huishoudhulpen die, mede dankzij hun statuut bij The Lifestyle Manager, hun droomjob beet hebben. Kristiaan Polgar: “Iemand is intussen al enkele maanden werkzaam bij een gezin in het Knokse. Ze deed haar werk zo voorbeeldig dat de mensen uit Knokke-Heist haar vroegen of ze niet mee op vakantie wilde om daar hetzelfde werk te doen. Welnu, die moest niet lang nadenken. Om maar te zeggen dat men, eenmaal een goede match gemaakt is, men er ook de vruchten van plukt. De beide partijen trouwens. Zulke voorbeelden liggen mijlenver af van de specifieke vooroordelen die men rond de job van huishoudhulp heeft. Dat willen we ook graag tijdens die jobdag in Oostkamp overbrengen. Mensen staan nog steeds vrij sceptisch tegenover het werk van een huishoudhulp. Huishoudsters zijn al lang geen traditionele poetsvrouwen meer, maar zijn de motor van het huishouden. Onze klanten zijn op zoek naar iemand die rust kan brengen in het huishouden. Ze willen kwaliteit en oog voor detail. Wij bieden variatie, de kans om te werken in een luxe omgeving, een doorgedreven training door The Butler Academy, boven marktconformloon, enz. We gaan zelfs nog een stapje verder: indien iemand een huishoudster kan aanbrengen die zes maanden bij ons in dienst blijft, geven we een signing fee van 500 euro. Iedereen mag gerust vrijblijvend langskomen.”

Jobdag morgen zaterdag 27/11 in Hotel Van Der Valk Brugge, van 14 tot 17 uur. Graag zich op voorhand registreren via https://www.vipbutlerservices.com/vacatures

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.