Home > Morgen rechtszaak. Stadsbestuur Diksmuide gaat verder in milieustakingsprocedure tegen CompoVit Pro

Morgen rechtszaak. Stadsbestuur Diksmuide gaat verder in milieustakingsprocedure tegen CompoVit Pro

Geschreven op 18 oktober 2022 om 17:19 door Mario De Wilde

Morgen, woensdag 19 oktober, wordt de rechtszaak van de stad Diksmuide tegen bedrijf Compovit Pro behandeld. De stad hoopt dat de rechter geurbeperkende maatregelen oplegt aan het bedrijf ondanks dat de nieuwe vergunning er niet is. Ze roept op aan haar inwoners om de klachten van geurhinder te blijven melden via de juiste instanties.

Klachten melden aan juiste instanties

De geurhinder door Compovit Pro blijft voorlopig aanhouden, er circuleren hierover verschillende berichten op sociale media. Het stadsbestuur roept op om de klachten formeel te melden aan de juiste instanties. Het is belangrijk in de milieustakingsprocedure om bij hinder plaats, datum en uur te noteren en door te geven via milieu@diksmuide.be en omgevingsinspectie.wvl@vlaanderen.be of te bellen naar 050 24 79 60.

Verkeerde perceptie bij inwoners

Compovit diende eerder dit jaar een aanvraag in bij de provincie West-Vlaanderen om een biobed aan te leggen en de opslagcapaciteit te verhogen. Het stadsbestuur gaf hiervoor deels positief (voor het biobed) en deels negatief advies (voor de uitbreiding van de opslagcapaciteit) aan de provincie. De perceptie leeft bij inwoners dat het bedrijf ondanks alle klachten een vergunning aanvraagt om het bedrijf uit te breiden en dat de situatie enkel maar erger zal worden. Maar het verhaal is veel complexer dan dit. Het stadsbestuur gaf deels positief advies aan de provincie voor de aanleg van een biobed, dit is net nodig om de geurhinder op te kunnen lossen.

Stad gaat niet in beroep

De deputatie van de provincie besliste op 8 september om een voorwaardelijke vergunning toe te kennen. Daarna had de stad de tijd tot gisteren om in beroep te gaan, wat we niet deden want een beroep werkt opschortend, waardoor de techniek om de geurhinder tegen te gaan niet uitgevoerd kan worden. We weten dat het departement Omgeving beroep intekende. Hierdoor moet zaak integraal worden hernomen.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.