Home > Morgen luisterwandelingen in de Uitkerkse Polder, Jabbeke en Ruiselede

Morgen luisterwandelingen in de Uitkerkse Polder, Jabbeke en Ruiselede

Geschreven op 29 oktober 2021 om 16:16 door Mario De Wilde

Natuurpunt sloeg de handen in elkaar met Radio 2 en stippelde in 15 bossen in Vlaanderen gezellige natuurwandelingen uit. Vanaf morgen zaterdag 30 oktober kan je ter plaatse de QR-codes scannen en de wandeling maken met telkens 5 luisterstops. Wandelingen voor groot en klein, waar je gegarandeerd iets van zal bijleren.
Vanaf zaterdag 30 oktober kan je in elke Vlaamse provincie drie luisterwandelingen vinden. Hiervoor werkte Natuurpunt samen met Radio 2. Radio 2-presentatrice Ann Reymen gidst je doorheen het bos. Ze neemt ook telkens een bekende Vlaming onder de arm en laat ook de lokale Natuurpuntvrijwilligers aan het woord. Natuurexpert Joeri Cortens verrast je met natuurweetjes en bosbaadster Katriina Kilpi dompelt je helemaal onder in de bossfeer.
Natuurpunt Blankenberge stippelde voor de gelegenheid een luisterwandeling uit in de Uitkerkse Polder. Start aan het bezoekerscentrum en volg de rode wandelroute (6,5 km).
Hier stap je niet door het bos, maar in een weids polderlandschap. Ervaar meteen een gevoel van vrijheid! Dit Europees Natura 2000 natuurgebied van 1.400 ha vind je tussen Blankenberge, Wenduine, Nieuwmunster en Zuienkerke. Intussen beheert Natuurpunt hier al 650 ha weidevogelreservaat. Het is het belangrijkste weidevogelgebied van Vlaanderen. Geniet elk seizoen van deze trekpleister voor vele zeldzame vogels.
Bos voor Iedereen
Deze wandelingen kaderen binnen de campagne Bos voor Iedereen van Natuurpunt.
Op vijf jaar tijd willen we één vierkante meter bos erbij voor élke Vlaming? Oftewel 700 hectare. Voor elke 4 euro die men schenkt, plant Natuurpunt 2 m² bos met 3 garanties: slim aangeplant, goed beheerd en eeuwig beschermd.

WEST-VLAANDEREN
Uitkerkse Polder – Blankenberge • 6,5 km
Vorte Bossen – Ruiselede • 4,5 km
Het Maskobos – Jabbeke • 2,9 km

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.