Home > Morgen is Jimi Hendrix 50 jaar dood. Brugse band Beuk eert hem met Voodoo Child

Morgen is Jimi Hendrix 50 jaar dood. Brugse band Beuk eert hem met Voodoo Child

Geschreven op 17 september 2020 om 19:43 door Mario De Wilde

Morgen vrijdag 18 september is het precies 50 jaar geleden dat Jimi Hendrix overleed. De Amerikaanse grootmeester van de elektrische gitaar stierf op 18 september 1970 in Londen. De Brugse band BEUK eert dit jaar Jimi Hendrix met voor één keer niet een eigen song in het Nederlands maar wel met versie van ‘Voodoo Child’.

Er hangt een anekdote aan vast. BEUK speelde deze song tijdens een clubtournee in Londen. Na een optreden kwam een oudere toeschouwer de band feliciteren: “Jimi Hendrix would have loved your version”. De jongens stonden even perplex. Toen vertelde de man dat hij in sixties Jimi Hendrix had zien spelen in de kleine clubs van Londen. Sinds dit kippenvelmoment kreeg Voodoo Child een vaste plaats in de setlist.

De opname vond plaats in Cardiff (Wales) bij producer Romesh Dodangoda. Die werkte ooit voor Motörhead, waarvan zanger-bassist Lemmy Kilmister zijn loopbaan startte als roadie van Jimi Hendrix. De cirkel is rond… Je vindt de BEUK versie van Voodoo Child met bijhorende video hier:

PS ‘Voodoo Child’ komt op het nieuwe album dat in het najaar van 2020 uitkomt.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.