Home > Morgen is er op Play4 de reconstructie van de keldermoord op de Knokse Vanessa Luyks

Morgen is er op Play4 de reconstructie van de keldermoord op de Knokse Vanessa Luyks

Geschreven op 6 november 2023 om 10:43 door Mario De Wilde

Vanessa Luyks wordt in 2007 stapelverliefd op de man die haar vier jaar later koelbloedig zal vermoorden. De alleenstaande moeder ziet Kris Groffen als de perfecte vader voor haar drie kinderen en beschouwt hem als haar reddende engel. Tot over haar oren is ze verliefd. Beetje bij beetje overtuigt Kris Groffen haar om weg te trekken uit haar vertrouwde omgeving Knokke-Heist en ze belanden in het volstrekt onbekende Herenthout, ver weg van familie en vrienden. Het is de plek waar de nietsvermoedende Vanessa een paar maanden later vermoord zal worden.

Want al snel blijkt dat Kris Groffen niet de brave huisvader blijkt te zijn die Vanessa voor ogen had. De losse handjes van hem draaien overuren en zowel Vanessa als haar kinderen moeten geregeld rake klappen incasseren. Eind maart 2011 worden de kinderen bij Vanessa’s moeder geplaatst, maar Vanessa zelf blijft stapelverliefd op Groffen.

Begin mei 2011 loopt een zoveelste ruzie compleet uit de hand. Kris vermoordt Vanessa en dumpt haar lichaam in de kelder. Om te voorkomen dat de maden tot in de keuken kruipen en om de stank te verdoezelen, plakt hij de deurkieren af met tape. Kris neemt vrijwel meteen een nieuwe vriendin in huis en zet zijn leven rustig verder. Een paar maanden later vallen de speurders binnen bij Kris Groffen en treffen ze het volledig uitgedroogde lichaam van Vanessa Luyks aan. In 2013 wordt Kris Groffen veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf.

True Crime Belgium: De Keldermoord, morgen om 22u30 op Play4 en op GoPlay.

2 reacties

Marien carina
Geschreven op 2023-11-09 09:43:39
Was een vriendin van mij kende haar goed ze was een lieve goede moeder dit had niemand zien aankomen heb haar haar nog gedaan voor haar huwelijk en haar een bruidsjurk gegeven haar bloemstuk gemaakt en haar een fijne dag bezorgd
Liliane Tournoy
Geschreven op 2023-11-07 23:35:54
Wat triestig voor de hele familie en voor het slachtoffer ,ben er niet goed van.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.