Home > Morgen in Sint-Amandskerk van Roeselare: UNIZO West-Vlaanderen zet met ‘Het laatste oordeel’ de ondernemersbelangen op de agenda

Morgen in Sint-Amandskerk van Roeselare: UNIZO West-Vlaanderen zet met ‘Het laatste oordeel’ de ondernemersbelangen op de agenda

Geschreven op 23 april 2019 om 16:49 door Mario De Wilde

Morgen woensdag 24 april, gaan de West-Vlaamse kopstukken voor Vlaanderen en de Kamer in debat op hét ondernemersdebat in onze provincie. Het decor van de avond wordt de unieke Sint-Amandskerk te Roeselare die enkele jaren geleden ontwijd werd en een nieuwe invulling kreeg. Via het debat rekent UNIZO er op dat ondernemerschap bovenop de politieke agenda komt te staan en de West-Vlaamse stem meer dan ooit tot in Brussel klinkt. UNIZO mobiliseert zo goed als alle West-Vlaamse kopstukken. Met een Vlaams debat wil UNIZO de leefbaarheid en bereikbaarheid van ondernemingen in West-Vlaanderen benoemen en verbeteren.

Zij tekenden aanwezig:

Hendrik Bogaert (CD&V)
Axel Ronse (N-VA)
Sander Loones (N-VA)
Stefaan Sintobin (Vlaams Belang)
Wouter Vermeersch (Vlaams Belang)
Jeremie Vaneeckhout (Groen)
Wouter De Vriendt (Groen)
Steve Vandenberghe (S.PA)
Johan Vande Lanotte (S.PA)
Vincent Van Quickenborne (open VLD)
Bart Dochy (CD&V)
Filip Desmet (PVDA)
Emmily Talpe (Open VLD)
Tijdens het eerste gedeelte van de avond heeft een selecte groep ondernemers de kans om met de politiekers in gesprek te gaan over zeven belangrijke thema’s:

Mobiliteit
Ruimte & klimaat
Onderwijs
Krapte arbeidsmarkt
Fiscaliteit
Statuut & aantrekkelijkheid zelfstandige ondernemer
Tewerkstelling + loonkost
Voor elk thema is er een expert aanwezig die met kennis van zaken het gesprek in goede banen leidt. Na dit exclusievere gedeelte start het plenaire debat die gemodereerd wordt door Xavier Taveirne (‘De slimste mens ter wereld 2017’, nieuwsanker en West-Vlaming). Daar zal het debat opgesplitst worden in kleine deeldebatten waar het debat telkens op gang zal getrokken worden door een stelling.

Zo komen zeker onze snelwegen aan bod of een vooruitblik naar de betonstop en impact daarvan op onze provincie. Ook de energienorm wil UNIZO bespreekbaar maken. Er zal ook worden gefocust op enkele UNIZO voorstellen zoals het beogen van een ondernemersaftrek van maximum 20% voor eenmanszaken. Maar UNIZO wil ook de werkloosheidsuitkeringen in West-Vlaanderen bespreekbaar maken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.