Home > Morgen in Kortrijk première van ‘Schoonheid en Troost’ van Jessie De Caluwe en Hilde Van Laere

Morgen in Kortrijk première van ‘Schoonheid en Troost’ van Jessie De Caluwe en Hilde Van Laere

Geschreven op 29 oktober 2019 om 09:30 door Mario De Wilde

Morgen woensdag 30 oktober gaat de nieuwe voorstelling van Jessie De Caluwe en Hilde Van Laere, ‘Schoonheid en Troost’, in Kortrijk in première. De eenvoudigste woorden en de schoonheid van muziek brengen troost voor al wie met de dood van een geliefde werd geconfronteerd. Jessie De Caluwe aan het woord: “Als iemand gestorven is, weten we meestal niet wat we moeten zeggen. Toch zijn het de eenvoudigste woorden en de schoonheid van de muziek die troost brengen. Samen met multi-instrumentalist Hilde Van Laere wil ik in onze nieuwe voorstelling een beetje licht brengen in de donkerte. En hoop. We willen helpen om het verdriet te verwerken, om het verlies een plaats te geven, om er nadien over te kunnen praten. Met zelfgeschreven en bestaande teksten, specifiek gecomponeerde muziek en songs brengen we een bijzondere voorstelling voor al wie met de dood van een geliefde werd geconfronteerd. Zowat elke vorm van overlijden komt hierin aan bod.”

Het nieuwe woord- en muziekprogramma is morgenavond om 19.00 uur voor het eerst in crematorium Uitzicht, Ambassadeur Baertlaan 5 in Kortrijk. Iedereen is welkom. Gratis toegang, mits reservatie via info@crematoriumuitzicht.be of 056/28 29 30.

1 reactie

Debusschere Francky
Geschreven op 2019-10-30 12:45:11
Onze maatschappij heeft plaatsen nodig van ontmoeting, een cultuur van samenzijn en verbondenheid. Om uit te drukken wat soms niet uit te drukken is. Muziek en poëzie kunnen helpen en zijn bronnen van troost en kracht. Dit initiatief is ‘lovenswaardig’.

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.