Home > Morgen clash in tweede provinciale tussen Jong Male (2de) en leider Bredene

Morgen clash in tweede provinciale tussen Jong Male (2de) en leider Bredene

Geschreven op 11 februari 2023 om 11:08 door Mario De Wilde

Morgen om 15 uur staat in tweede provinciale b de absolute clash tussen Jong Male en leider Bredene op een veel belovende affiche. Door het gelijkspel van Ardooie vorige week, staat het vorig jaar gepromoveerde Jong Male plots op de tweede plaats in de algemene rangschikking waardoor om 15 uur de eerste tegen de tweede elkaar partij moeten geven. Sowieso was Bredene al bij aanvang van de competitie de gedoodverfde titelfavoriet (spits Wittesaele trapt ze elke week met de ogen toe binnen) maar de groenwitten van voorzitter Guido Vandille zijn nu al de verrassing van het seizoen. In 20 matchen wisten ze ook al 54 keer te scoren (of een gemiddelde van bijna drie goals) en overal wordt het aanvallend spel geroemd, ondanks de vele gekwetsten en afwezigen. Het belooft dus een spannende en mooie titelmatch te worden waarbij we graag de voorzitter en trainer van Jong Male graag aan het woord laten.

Guido Vandille: “Als voorzitter kijk ik samen met ons bestuur uiteraard uit naar deze topper. Ik denk dat beide ploegen er klaar zijn en in een stevig maar sportief duel zullen gaan voor een driepunter. Ons kleinere veld kan wel ons een voordeel opleveren, niettegenstaande onze beste speler (Darco Masselus) op ons thuisterrein wegens kaartoverlast er niet bij zal zijn. Indien wij winnen dan wordt de eindrush voor de titel wel zeer spannend. Wij hopen ook op vele Jong Male en voetbalsupporters die om 15 uur onze spelers komen aanmoedigen. Dus op naar de topper van morgen zondag op het Maleveld.

Trainer Stijn Desmet: “Het is voor ons als nieuwkomer fantastisch om na 20 weken dergelijke partij te mogen spelen. Bredene is dé favoriet al van voor de start van het seizoen. Dat wij hen komend weekend het vuur aan de schenen mogen leggen is leuk en in mijn ogen meer dan verdiend. Als je na 20 wedstrijden 45 punten telt en daarvan zeker minstens 15x aan je ploeg moest sleutelen door schorsingen, blessures, zieken, enz. dan bewijst dat dat we over een heel kwalitatief sterke kern beschikken waarbij de bankzitters eigenlijk ook als titularissen mogen worden gezien. Daarnaast is het groepsgevoel vele malen beter in vergelijking met vorig jaar en dat merk je op training, maar vooral in de wedstrijd. Ik durf zelf stellen dat dit ons vorig jaar de titel kostte…Bredene moet kampioen spelen. Wij moeten niks. Dat maakt dat de wedstrijd van zondag er een hele mooie kan worden. Bij elk ander team zou het belang van deze wedstrijd voor wat nervositeit kunnen zorgen, maar dat zal bij hen niet het geval zijn. Er lopen tal van spelers rond die ervaring hebben in de hoogste afdelingen van ons Belgisch voetbal, dus geloof ik niet dat deze wedstrijd veel met hen zal doen. Voor ons geldt eigenlijk hetzelfde. Wij moeten niks en kunnen dus vrij van druk voetballen. 2 voetballende ploegen op kunstgras zou garant moeten staan voor mooi voetbal. Ik hoop het alvast! Ikzelf ben een winnaar. Vroeger als speler en nu zeker als coach. Dat eis ik ook van mijn spelers. Met die mentaliteit geraak je erg ver en dat bewijzen we week na week. Die honger naar 3 punten zal er zondag zeker zijn. Wees gerust!”

Gekwetsten bij Jong Male:
* Boris Bossant: enkel impigment
* Yentl Vanthorre: scheur quadriceps
* Fausto Coens: enkelblessure
* Jelle Bouckaert: enkelblessure
* Cédric Simoens: contractuur (onzeker)
* Jason De Swarte: griep (onzeker)
* Cedric Vanhee: kuit (onzeker)

Zondag 12 februari om 15 uur op VV Jong Male, Brieversweg in 8310 Sint-Kruis

 

 

1 reactie

Stijn Desmet
Geschreven op 2023-02-11 11:40:12
Bedankt, Mario!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.