Home > Morgen allerlaatste formatievlucht met Seaking boven onze provincie

Morgen allerlaatste formatievlucht met Seaking boven onze provincie

Geschreven op 18 december 2018 om 15:56 door Mario De Wilde

Morgen woensdag 19 december zal een formatie van 3 Seaking-helikopters een navigatievlucht uitvoeren boven Oost- en West-Vlaanderen. Deze vlucht is bijzonder omdat het de allerlaatste keer is dat een formatie van drie Search-and-Rescue Seakings van het 40ste Smaldeel uit Koksijde kan worden samengesteld. Eén van de drie toestellen heeft het einde van zijn vliegpotentieel bereikt en zal eerstdaags definitief uit omloop worden genomen. Momenteel nemen de nieuwe NH-90 ‘CAIMAN’ Nato Frigate Helikopters progressief de SAR-opdracht over van de Seaking. Onze bemanningen volgen een conversie naar deze nieuwe helikopter. Volgens planning voert de laatste Seaking helikopter in de loop van de maand maart zijn laatste operationele missie uit. Eén van deze legendarische helikopters zal voor altijd Koksijde, de gemeente waarmee deze toestellen een onlosmakelijke band hebben, als thuisbasis krijgen. Defensie schenkt één van heli’s aan deze gemeente.

2 reacties

Rudy Rycx
Geschreven op 2018-12-19 08:45:20
We zullen deze ranke oersterke levensredders met hun typische geluid en prachtige kleuren missen. De grijze lawaaierige vervangers ogen lang niet zo mooi voor een leek.
Rudy Rycx
Geschreven op 2018-12-19 08:44:08
We zullen deze ranke oersterke levensredders met hun typische geluid en prachtige kleuren missen. De grijze lawaaierige vervangers ogen l

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.