Home > Monopoly Knokke-Heist is gearriveerd en ze is volledig in het wit…

Monopoly Knokke-Heist is gearriveerd en ze is volledig in het wit…

Geschreven op 7 augustus 2020 om 11:41 door Mario De Wilde

Vanaf vandaag is er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave: Monopoly Knokke-Heist (www.MONOPOLYKNOKKEHEIST.be). Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om Knokke-Heist en de deelgemeenten op een unieke manier te verkennen. Het spel wordt uiteraard niet toevallig tijdens het zomerseizoen aan de kust gelanceerd. Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Knokke-Heist-jasje gestoken.

Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar straten, pleinen en bezienswaardigheden die typisch zijn voor de gemeente. Er is plaats voor historische gebouwen in Knokke-Heist maar ook voor verschillende plaatsen in de deelgemeenten. Zo zal je bijvoorbeeld het Stadhuis in Knokke, het Heldenplein in Heist, het For Freedom Museum in Ramskapelle of de Sint-Niklaaskerk uit Westkapelle kunnen kopen. Met ook de aankomende Heldentorens, de Community House en de gele redderspost wordt er ook veel nieuwe architectuur uit Knokke-Heist weergegeven in het spel. Uiteraard is er ook aandacht voor strand. Zo zijn de klassie nutsbedrijven aangepast naar beachbars.

Het is een bijzondere uitgave geworden, volledig in het wit. “Dit spel moet de lichtheid en finesse van de zomer en het strand moet weergeven” zegt Pieter De Wulf, zaakvoerder van de uitgever van dit spel: Groep 24. “De tekeningen werden allen gemaakt door Lectrr en het idee voor het witte grafische ontwerp met vier centrale beelden kwam van onze interne graficus Pieterjan Decoster. Het is een bijzondere en unieke uitgave, daar de meeste andere spellen meestal een winterse en nachtelijke look en feel hebben.”

Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met lokale verwijzingen, zoals bijvoorbeeld “Proficiat! U wint een jackpot in Grand Casino Knokke. U ontvangt M50 van de bank.” of  “Je wint de Gouden Hoed op het Cartoonfestival. Je krijgt M100”. Tot slot is ook het Monopoly-geld gepersonaliseerd met een tekening van een ooievaar, refererend naar het oudste beschermde Vlaamse natuurreservaat: Zwin Natuur Park. De spelborden liggen vanaf vandaag in verschillende lokale winkels. Van deze Monopoly-editie worden 3370 exemplaren gedrukt, waarvan reeds 3340 vooraf besteld werden! Iedereen die het spel via de officiële website heeft besteld, zal dit eerstdaags ontvangen.

Hierbij vindt u de verschillende verkooppunten:

·      Standaard Boekhandel

·      AD Delhaize Heist

·      Colruyt

·      Ed van de Vyver

·      Delhaize Kustlaan

·      For Freedom Museum

·      Dienst toerisme

·      Corman / Filigranes

·      Idee Fiks Magazines

·      De Duinhoek

·      Albert Heijn

·      ZUT

.      Vandycke Traiteur

Meer info via www.MONOPOLYKNOKKEHEIST.be

 

1 reactie

Greta waeghe
Geschreven op 2020-08-08 11:49:30
Ik heb dit spel besteld en betaald, wanneer kan ik hem ophalen?

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.