Home > Monopoly Ieper nu verkrijgbaar en morgen komt Mr Monopoly himself naar de Grote Markt! 

Monopoly Ieper nu verkrijgbaar en morgen komt Mr Monopoly himself naar de Grote Markt! 

Geschreven op 26 november 2021 om 16:51 door Mario De Wilde

Vandaag werd er een nieuwe en exclusieve Monopoly-uitgave voorgesteld: Monopoly Ieper (www.MONOPOLYIEPER.be). Deze unieke uitgave biedt de uitgelezen kans om Ieper en de deelgemeenten op een unieke manier te verkennen. Deze officiële Monopoly-versie, onder erkende licentie van Hasbro, blijft trouw aan het originele spelconcept maar wordt in een Iepers jasje gestoken. Alle locaties van het klassieke Monopoly-spelbord worden aangepast naar straten, pleinen en bezienswaardigheden die typisch zijn voor Ieper. Er zal plaats zijn voor historische gebouwen in de stad maar ook voor verschillende plaatsen in de deelgemeenten. Zo zal je uiteraard de Lakenhallen terugvinden, maar ook bijvoorbeeld de Dikkebusvijver of het Oud Gemeentehuis Vlamertinge zullen te koop zijn.

Bovendien worden ook de kans- en algemeen fondskaartjes ingevuld met lokale verwijzingen, zoals bijvoorbeeld “Proficiat! U wint de publieksprijs van de Ypres Rally.” De Ieperling kreeg ook de kans het spelbord mee te bepalen. Er werd eerder dit jaar een poll gelanceerd waarbij de inwoners konden stemmen op hun favoriete vereniging. Dansschool Dance Space won die verkiezing een verdiende zo een plaatsje op het spelbord!

De spelborden liggen vanaf zaterdag 27/11 in verschillende lokale winkels en worden uiteraard ook online aangeboden via www.monopolyieper.be. Van deze Monopoly-editie werden 4.000 exemplaren gedrukt, waarvan reeds 3500 vooraf besteld werden! Iedereen die het spel via de officiële website heeft besteld, zal dit eerstdaags ontvangen of werd op de hoogte gebracht om het spel morgen af te halen op de Grote Markt tussen 11u00 en 17u30. Het spel zal uiteraard ook te vinden zijn bij verschillende Ieperse handelaars

De productie van deze exclusieve uitgave had overigens heel wat voeten in de aarde. Het spel was normaal gezien veel vroeger gepland, zo rond de Dolle Dagen in juni. Helaas stak corona daar een aardig stokje voor. De fabriek waar de spellen geproduceerd worden werd meermaals ingezet als assemblage-eenheid voor corona testkits. Dit leverde al een paar weken vertraging op. Maar daar kwam nog het wereldwijde tekort aan papier en karton bij. Na lange onderhandelingen van de Belgische uitgever van Monopoly Ieper, Groep 24, zijn de spellen dan toch nog voor de kerstperiode geproduceerd geraakt.

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.