Home > Mondmaskers voortaan verplicht op de markt en in expo’s in Blankenberge

Mondmaskers voortaan verplicht op de markt en in expo’s in Blankenberge

Geschreven op 8 juli 2020 om 23:15 door Mario De Wilde

De eerste week van de zomervakantie in coronasferen ligt achter ons. Van een toeristische volkstoeloop was er nog geen sprake, maar een drukke winkelstraat en een Zeedijk vol wandelaars tekenen de voorbije week wel af. Blankenberge kijkt met een matig gevoel terug naar de eerste vakantieweek in coronasferen.

Daphné Dumery, burgemeester: “We merken dat bezoekers zich houden aan de regel om zo veel mogelijk rechts aan te houden, maar het anderhalvemeteren en het dragen van een mondmasker wordt systematisch vergeten. Iedereen heeft ze, niemand draagt ze. Mensen wandelen langs elkaar heen alsof er niets aan de hand is. Dat kan niet. We blijven sensibiliseren om in het drukkere kernwinkelcentrum en in de winkels zo veel mogelijk een mondmasker te dragen. Je beschermt jezelf, maar vooral ook de medemens. Onze sensibiliseringsmedewerkers in het centrum en op de Zeedijk geven we alvast de opdracht om mensen die te dicht bij elkaar staan een mondmasker aan te bevelen. We bezorgen ook een affiche aan de handelaars die in hun zaak het dragen van een mondmasker willen verplichten. Zij kiezen zelf om deze maatregel in te voeren”.

Het bestuur voert ook enkele nieuwe veiligheidsmaatregelen in opdat inwoners, tweedeverblijvers en bezoekers met een veilig gevoel kunnen genieten. “We verplichten de bezoeker vanaf vrijdag om een mondmasker te dragen bij een bezoek aan de markt op maandag en vrijdag. Kwetsbare doelgroepen proberen we op die manier zo veel mogelijk af te schermen van een mogelijke infectie. Ook bij een bezoek aan onze expo’s zoals 750 jaar Blankenberge, Suske en Wiske: 75 jaar of het Belle Epoque Centrum zal voortaan een mondmasker verplicht worden. We zien dat ook toeristische partners zoals SEA LIFE Blankenberge en het casino mee op de kar springen aangezien bezoekers de afstandsregels niet respecteren. Ook daar zal een mondmasker dragen dus verplicht zijn”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.