Home > Molenaar Sjaak Herman wil herstelling Molen van Cadzand bekostigen met chocoladeverkoop

Molenaar Sjaak Herman wil herstelling Molen van Cadzand bekostigen met chocoladeverkoop

Geschreven op 25 april 2023 om 09:03 door Mario De Wilde

De molen van Cadzand werkt al een tijdje niet meer omdat de wieken moeten vervangen worden. De molen beschikt over twee koppels maalstenen, de ene voor tarwe en de andere voor diervoeder. De koppel maalstenen voor diervoerder wordt niet meer gebruikt. De buil machine wordt gebruikt om de zemels vanuit het tarwemeel te scheiden waardoor tarwebloem wordt gemaakt. Maar omdat de enorme wieken in slechte staat zijn, moeten die dringend vervangen worden en dat kost centjes. Heel veel centjes en dus is de 85-jarige molenaar Sjaak Herman een chocolade-actie gestart want uitgerekend dit jaar bestaat de molen 125 jaar

Sponsoring

De eerste 1.000 kaartjes voor aan de zakjes zijn gesponsord door Durenkamp. De eerste partij chocola voor 300 zakjes is door Petra Finest en de volgende partij voor 300 zakjes is door De Nijs Cadzand B.V. geschonken.

Inpakken

Het inpakteam is tot nu toe 5 x bij elkaar gekomen om de zakjes te vullen, dicht sealen, kaartje erop nieten, sticker ingrediënten erop en in dozen te doen. Het inpak team bestaat uit Sjaak, Georgette de Nijs en Marianne Meulbroek.

Verkoop

De verkoop gaat erg goed. De privé verkoop gaat goed maar zeker ook de bedrijven kopen graag omdat ze betrokken zijn bij de molen . Er wordt zowel contant als op rekening overgemaakt. De penningmeester Gerard stuurt dan een rekening. De hieronder vermelde bedrijven zijn verkooppunten waar de zakjes met molen chocolaatjes te verkrijgen zijn:

Oostburg: Heerenhoeve, gemeente, Life & Garden, hairstudio Creatief, Dartshop, Zus&zo, Body & Co, Het Bloempje, Ledeltheater, Bianca Bonte

Schoondijke: Landwinkel, Groene polderwinkel

Cadzand: Camping Wulpen, Spar, Schelpenwinkel

1 reactie

I.Herman
Geschreven op 2023-04-25 10:06:37
Bij het inpakteam is Marjolein van Viegen helaas vergeten. Zij is nog wel de bedenker, initiatiefnemer en stuwende kracht achter deze aktie: ere wie ere toekomt!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.