Home > Mogelijk verkeershinder deze week door plaatsing geluidsschermen op de N31 in Brugge

Mogelijk verkeershinder deze week door plaatsing geluidsschermen op de N31 in Brugge

Geschreven op 19 september 2022 om 09:11 door Mario De Wilde

Het Agentschap Wegen en Verkeer is volop bezig met de aanleg van de geluidsschermen op de N31 in Brugge. In de week van 22 september zal de N31 volledig of deels worden afgesloten en dit op verschillende momenten. De werken gaan enkel door bij gunstige weersomstandigheden. Bij de aanleg van de geluidsschermen wordt de Expresweg (N31) in Brugge gedurende verscheidene momenten deels of volledig afgesloten:

Vanaf donderdagavond 22 september tot vrijdagochtend wordt de Expresweg (N31) richting Kortrijk ter hoogte van de Gistelse Steenweg (N367) en de Torhoutse Steenweg (N32) gedurende één nacht volledig afgesloten. Eerst wordt er gewerkt ter hoogte van de afrit aan de Gistelse Steenweg (N367), daarna ter hoogte van de Torhoutse Steenweg (N32). Het verkeer moet plaatselijk omrijden via de ventwegen tussen de Legeweg en de Astridlaan.

Op maandag 26 september zal op de Expresweg (N31) gedurende een hele werkdag ook de afrit van de Koning Albert I-laan (N397) richting Kortrijk tijdelijk worden afgesloten voor de aanleg van de boven- en onderrails van de geluidsschermen. Nadien zal de afrit open zijn, maar zal de pechstrook als werkzone gebruikt worden om de geluidspanelen te plaatsen. Deze geluidspanelen zullen worden geplaatst tussen de fietsbrug en de Koning Albert I-laan. Er is een omleiding voorzien via het klaverblad in Oostkamp. Indien het verkeer doorrijdt op het klaverblad, dient het de afslag richting Oostende te nemen en af te rijden in Loppem (N397).

Vanaf maandag 26 september tot vrijdag 7 oktober zal het trage rijvak op de N31 richting Zeebrugge worden ingenomen door de aanleg van greppels, betonnen afschermende constructies en geluidspanelen. Het verkeer zal dus moeten invoegen op het snelle rijvak. (Foto Huvapo)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.