Home > Moedig Cercle verliest met 2-1 na spektakelmatch tegen Union

Moedig Cercle verliest met 2-1 na spektakelmatch tegen Union

Geschreven op 10 oktober 2022 om 10:20 door Mario De Wilde

Na een vroege achterstand kon Cercle Brugge gisteravond in de eerste helft ondanks veel werklust weinig kansen bij elkaar spelen. Een heel ander verhaal in de tweede helft, maar het was wel Union dat zijn voorsprong kon verdubbelen. Invaller Gboho bracht de spanning terug in de wedstrijd, maar in een zinderend slotkwartier kon Cercle geen gelijkmaker meer afdwingen.

De wedstrijd kon niet beter beginnen voor de thuisploeg. Adingra nam de maat van Somers en leverde de perfecte voorzet af voor Vanzeir, die maar had in te knikken (3’ 1-0). Cercle toonde zich niet aangeslagen en ging de thuisploeg hoog opjagen, maar het voetballend vermogen van Union was de hoge pressing vaak te machtig. Wanneer Union de diepte opzocht via Boniface en Vanzeir, leverde dat ook enkele kansen op de 2-0 op. Vanzeir had vooral met de lage voorzet van Boniface meer moeten doen. Een slechte inspeelpass van Majecki lag aan de basis van een reuzekans voor Teuma, maar onze doelman herstelde zelf zijn fout.

De Cercle-aanvallers konden zich amper doorzetten, maar 5 minuten voor rust klom Cercle toch bijna op gelijke hoogte. De deviatie van Marcelin na de hoekschop van Vanhoutte was knap, maar Teuma sprong aan de eerste paal zijn doelman bij.

Met Ayase Ueda in de plaats van Lucas Torres ging Cercle na rust op zoek naar de gelijkmaker. Daar kreeg het ook al snel een uitstekende gelegenheid toe, maar Moris hield met een knappe reflex de inzet van de inglijdende Thibo Somers uit doel. Aan de overkant was de eerste kans na rust wel meteen raak. Knappe doorsteekpass van Teuma en Adingra verdubbelde de voorsprong (56’, 2-0).

De match leek gespeeld, maar Cercle zou Cercle niet zijn als het niet bleef knokken. Ueda liet eerst nog een goede mogelijkheid liggen, maar na een knappe collectieve aanval kon de pas ingevallen Gboho (75’, 2-1) toch de aansluitingstreffer binnentrappen. Wat volgde was een onvervalst voetbalgevecht, met kansen over en weer. De beste kans voor Cercle was voor Ueda, maar Moris hield zijn ploeg op de been met een fantastische redding. Aan de overzijde kon ook Majecki zich onderscheiden op enkele tegenstoten van de thuisploeg, zodat de 2-1 op het bord bleef. Cercle dwong een sterke tegenstander tot het uiterste, maar blijft wel met lege handen achter. Foto Cercle Brugge

Opstellingen:

Union: Moris, Kandouss, Burgess (25’ Sykes), Van Der Heyden, Adingra, Lynen, Lazare (66′ Puertas), Teuma, Lapoussin (66′ Nieuwkoop), Vanzeir en Boniface (80’ Nilsson).

Cercle: Majecki, Daland, Marcelin (72’ Gboho), Popovic, Torres (46’ Ueda), Vanhoutte (65’ Francis), Da Silva Lopes, Somers, Deman, Hotic en Denkey.