Home > Mintus Brugge start verbouwingswerken nieuw dienstencentrum Barrièrestraat

Mintus Brugge start verbouwingswerken nieuw dienstencentrum Barrièrestraat

Geschreven op 7 september 2020 om 09:53 door Mario De Wilde

Op de site van de Barrièrestraat in Sint-Michiels Brugge zijn de werken gestart voor het nieuwe dienstencentrum van welzijnsvereniging Mintus. Dat centrum moet het huidige dienstencentrum Van Volden aan de Boeveriestraat vervangen. Mintus-voorzitter Pablo Annys: “De verhuis uit LDC Van Volden, dat niet meer voldoet aan de huidige normen voor infrastructuur, werd in 2016 al aangekondigd. Nu is de eerste spreekwoordelijke spadesteek voor de nieuwe locatie dus gezet. Op termijn verwelkomen we hier de inwoners van Sint-Michiels én de vertrouwde bezoekers van Van Volden, in een dynamische en comfortabele omgeving.”

De site in de Barrièrestraat bestaat uit drie gebouwen. Twee daarvan, het kasteeltje en het koetshuis, dateren uit de 19de eeuw en behoren tot het onroerend erfgoed. De administratie van de buurt- en dienstencentra van Mintus is al op de site gehuisvest. Op termijn komt daar dus een nieuw, polyvalent buurtcentrum bij. Bart Lambrecht, coördinator buurt- en dienstencentra: “Aan het project is een uitgebreid buurtonderzoek voorafgegaan. 27 % van de inwoners van Sint-Michiels is vandaag ouder dan 65. Doorgaans worden buurt- en dienstencentra vooral met dat publiek geassocieerd, maar welzijnsvereniging Mintus trekt het verhaal breed open. De focus ligt 100% op de buurt, in de breedst mogelijk zijn. We verwelkomen in de Barrièrestraat jong en ouder en bieden activiteiten aan op maat van een omgeving in beweging. Daarvoor werken we intensief samen met buurtverenigingen, buurtwerkers en buurtbewoners.”

Het dienstencentrum zal onder andere bestaan uit een cafetaria met keuken, een grote polyvalente ruimte met een capaciteit tot 80 man en enkele kleinere polyvalente ruimtes. Er wordt een terras voorzien dat grenst aan de parktuin. Parkeerplaats is gegarandeerd voor minder mobiele bezoekers, op een aanpalend stukje terrein. Pablo Annys: “Dit dienstencentrum moet in de eerste plaats een buurthuis worden dat het publiek van Sint-Michiels en Sint-Andries bereikt. We werken op de grens van twee deelgemeenten en zetten alles op alles om Bruggelingen hier mee het verhaal van onze stad te laten schrijven. Dat gebeurt via ontmoetingsnamiddagen, culturele voordrachten, sportieve en creatieve activiteiten en multimedia. Het feit dat we ook in de aanpalende infrastructuur investeren, maakt dat we mensen hier vlot en laagdrempelig kunnen verwelkomen. Over generaties heen wordt de Barrièrestraat een ‘meeting spot’ voor een Brugge in beweging.” Het nieuwe dienstencentrum van Mintus in de Barrièrestraat opent in principe eind 2022 de deuren.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.