Home > Minister Crevits moedigt 5 West-Vlaamse startups aan om project op de markt te brengen

Minister Crevits moedigt 5 West-Vlaamse startups aan om project op de markt te brengen

Geschreven op 21 september 2021 om 11:50 door Mario De Wilde

Via de nieuwe steunmaatregel ‘Innovatie Starterssteun’ biedt Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits 57 startende ondernemingen begeleiding en financiering om hun vernieuwende idee op de markt te brengen. In de toekomst goed voor 285 jobs en een geschatte economische impact van ruim 200 miljoen. In West-Vlaanderen werden 5 startups door de jury geselecteerd.

“Ondanks de coronacrisis zijn er nog steeds veel startende ondernemers, een trend die we absoluut willen aanhouden. Innoveren is en blijft het uitgangspunt om onze economie te laten groeien Het creëert niet alleen jobs, maar versnelt bovendien ook de ingang van nieuwe technologieën, diensten of producten in ons dagelijkse leven. Daarom moedigen we starters aan en geven we hen dat extra duwtje in de rug. 5 ambitieuze West-Vlaamse startups krijgen Vlaamse steun om hun vernieuwende ideeën op de markt te brengen”, aldus minister Hilde Crevits

Vorig jaar voerde Vlaams minister van Economie en Innovatie Hilde Crevits een nieuw steuninstrument voor innovatieve starters in, omdat zij doorgaans als pril bedrijf enkele drempels ervaarden bij de toegang tot de reguliere subsidiekanalen. Met de ‘Innovatieve Starterssteun’ wordt een vast bedrag van 50.000 euro voorzien ter ondersteuning innovatieve en beloftevolle starters en de nodige begeleiding voor een succesvol toetreden tot de markt. De oproep leverde een breed scala aan innovatieve projecten op. 111 beloftevolle starters dienden een aanvraag in, met ICT en gezondheid als populaire thema’s. De jury selecteerde 57 startups omwille van hun vernieuwend en economisch interessant idee.

In West-Vlaanderen ontvangen 5 van de 17 kandidaten na beoordeling van de jury steun om hun businesscase verder uit te werken. Een van de geselecteerde projecten is van PradoEurope uit Veurne dat zich toelegt op het ontwikkelen van een innovatieve producten die rust creëren aan het plafond. Een eerste succesvol product van de starter is de ‘light + ventilation’, een verlichtingsarmatuur met een onzichtbaar geïntegreerd ventilatieventiel.

In Brugge bouwt Quifactum aan een platform dat door QR-codes op kledij te scannen, laat zien waar, hoe, wanneer en door wie een product werd gemaakt, vooraleer het in de winkel terecht kwam. Daarmee wil de onderneming duurzaamheid in de retailsector in de kijker zetten.

Voor alle 57 projecten samen werd een steun van 2.850.000 euro toegekend, waarvan de gezamenlijke economische impact bij succes wordt geschat op ruim 200 miljoen euro en het verwachte aantal jobs op 285.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.