Home > Middenschool Brugge Centrum loopt dit weekeinde tóch Dwars door Brugge

Middenschool Brugge Centrum loopt dit weekeinde tóch Dwars door Brugge

Geschreven op 5 mei 2020 om 13:47 door Mario De Wilde

Middenschool Brugge Centrum loopt tóch Dwars door Brugge‘Blijf in uw kot’-loop op 9 en 10 mei
Dit jaar zou op 10 mei de 40ste editie van Dwars door Brugge plaatsvinden. Het coronavirus besliste daar anders over. Maar daar legt Middenschool Brugge Centrum (scholengroep Impact) zich niet bij neer. ‘Dat wij voor het eerst in 40 jaar niet zou deelnemen, leek onmogelijk’, zegt directeur Rob Jonckheere, ‘dus lopen we dit jaar wel degelijk, al wordt het anders dan anders’.

Voor het onderwijs verlopen heel wat zaken nu anders dan anders. De voorbije weken hebben scholen zich op tal van vlakken kunnen en moeten trainen in het zoeken naar creatieve oplossingen.
‘Sommige sportievelingen waren ook al aan het trainen met het oog op Dwars door Brugge en dat bracht ons op het idee om de sportieve traditie van onze deelname aan Dwars door Brugge een alternatieve invulling te geven’, aldus directeur Rob Jonckheere. Hij lanceerde een oproep, gericht aan alle leerlingen, hun ouders en het hele schoolteam, om hun eigen ’blijf in uw kot’- Dwars door Brugge te lopen of te wandelen.

Lopen of wandelen, 5 of 15 km, maar veiligheid is gulden regel Deelnemers kunnen kiezen voor een afstand van 5 km of 15 km. Leerlingen die deelnemen, posten een actiefoto en een foto van het zelfgekozen parcours (via een running app) in de uploadzone van het vak LO op Smartschool.
Tempo speelt geen enkele rol. Wel is het belangrijk om de veiligheidsregels van de overheid te volgen.
Voor wie alleen lopen niet zo motiverend vindt, is er goed nieuws. Vanaf 4 mei is het toegelaten om met maximum 2 personen die niet onder één dak wonen samen te gaan lopen. Het schoolteam van Middenschool Brugge Centrum hoopt op veel enthousiasme!

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.