Home > Middelkerkse solidariteitsactie schenkt verf en vloer voor Hamoir

Middelkerkse solidariteitsactie schenkt verf en vloer voor Hamoir

Geschreven op 18 augustus 2021 om 17:21 door Mario De Wilde

De Middelkerkse solidariteitsactie voor de getroffen bewoners in Hamoir loopt volop. Tientallen Middelkerkse handelaars zetten een spaarpot of schenken een stuk van hun opbrengst aan de geteisterde Waalse gemeente. Decorateur Verstraete doet een praktische schenking: tientallen liters verf en een pallet vloerbekleding.

Verf en vloerbekleding

Bart Verstraete heeft een schilders- en decoratiebedrijf in Middelkerke: “Uit verschillende bronnen vernam ik dat de nood heel divers is en dat er naast financiële hulp ook heel wat materiële steun nodig is. Ik contacteerde mijn belangrijkste verfleverancier (Boss Paints) en kon zo 2 paletten verf bemachtigen om te schenken aan Hamoir. Daarnaast voeg ik er nog 2 paletten vloerbekleding bij. Mensen kunnen dat gebruiken om hun schade te herstellen.”

Steun van over de 50 handelaars

Momenteel steunen meer dan 50 Middelkerkse handelaars de solidariteitsactie voor Hamoir:  van het plaatsen van een spaarpot tot een partage van de handelsopbrengst. Handeldrijvend Middelkerke is dus gul.

Gastvrij Middelkerke

Deze week stellen een aantal logiesverstrekkers en eigenaars hun vakantieverblijf In Middelkerke ter beschikking voor gezinnen uit Hamoir. Initiatiefnemer Eric Vandewalle kon met de medewerking van de logiesverstrekkers zo’n 20 gezinnen een vakantie in Middelkerke aanbieden. “Daar blijft het niet bij”, zegt Eric. “Eén logiesverstrekker stelt een vakantieappartement voor langere tijd ter beschikking, zodat gezinnen tussen nu en juni 2022 er op vakantie kunnen komen. En in de herfst kunnen gezinnen uit Hamoir maar liefst 19 vakantiehuisjes in camping De Lombarde gebruiken”, besluit Eric.

Ook jij kan helpen

Naast deze gecoördineerde hulpacties kan je als ‘gewone sterveling’ ook een bijdrage storten via het rekeningnummer BE40 0682 3890 4963.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.