Home > Middelkerkse Pamperbank lenigt noden voor de allerkleinsten

Middelkerkse Pamperbank lenigt noden voor de allerkleinsten

Geschreven op 29 juli 2020 om 09:42 door Mario De Wilde

Kinderarmoede is helaas ook in Middelkerke een feit. Met de pamperbank wil het gemeentebestuur jonge moeders helpen om de kosten van luiers te beperken. De pamperbank heeft niets met financiën te maken, maar is een doorgeefluik voor luiers: (groot)ouders of kinderoppassers die met een luieroverschotten zitten, kunnen die doneren aan de pamperbank. Op zijn beurt verkoopt de pamperbank die luiers door aan ouders met financiële zorgen. Zo kunnen zij aan een democratische prijs luiers aanschaffen.

“Elke Vlaamse gemeente kampt met kinderarmoede, wat vaak niet zichtbaar is. Met de pamperbank tonen we aan dat we dit verborgen probleem in Middelkerke durven aanpakken. De pamperbank is één van de initiatieven die we uitrollen om armoede aan te pakken. Zo zullen we binnenkort onze nieuwe welzijnswinkel lanceren waar we met diverse initiatieven gaan uitpakken; Ik zou zeggen: ‘ja: er is armoede in Middelkerke en ja: wij zullen ervoor zorgen dat die mensen er nooit alleen voor staan’”, aldus Dirk Gilliaert, schepen bevoegd voor armoedebestrijding

Schepen van jeugd, Natacha Lejaeghere vult aan: “Niets zo verschrikkelijk om als moeder kinderen op te voeden in armoede. En luiers zijn duur. Ik hoop dat we met de pamperbank een zorg kunnen wegnemen bij ouders die het niet al te breed hebben. Een kind kan al snel 1000 luiers in 3 jaar verbruiken en dat is een serieuze hap uit het gezinsbudget. Dat geld kan beter besteed kan worden.”

Praktisch

–       Doneren van luiers

Wie nog luiers in de maten 0 tot 6 in bezit heeft, kan die doneren in de inzamelboxen van de pamperbank. Die staan op verschillende plaatsen in Middelkerke:

o    Het welzijnshuis

o    De Bibliotheek

o    IBO Westende, Middelkerke , Leffinge en Slijpe

De luiers moeten in goede staat zijn.

–       Luierpakketten aankopen

Ouders of wettelijke voogden met jonge kinderen tussen 0 en 3 jaar kunnen een beroep doen op de pamperbank, mits ze in Middelkerke gedomicilieerd zijn en één of meer kinderen hebben tussen 0 en 3 jaar. De pakketten zullen verkocht worden aan 1 euro. Wie pamperpakketten wenst te kopen, kan alle informatie krijgen in het Welzijnshuis via 059 31 92 10 of www.middelkerke.be/pamperbank

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.