Home > Middelkerkse gemeentearbeider Rudi Bouquez (56) deze middag plots overleden

Middelkerkse gemeentearbeider Rudi Bouquez (56) deze middag plots overleden

Geschreven op 12 januari 2021 om 17:34 door Mario De Wilde

Deze voormiddag is gemeentearbeider Rudi Bouquez plots overleden terwijl hij aan het werk was. Rudi was verantwoordelijk voor de netheid van de hinterlandgemeenten. Rudi zou in augustus 57 jaar worden en laat zijn echtgenote Carine na. Rudi werkte sinds 1984 bij de gemeentelijke technische dienst.  Hij trok er dagelijks met zijn kenmerkende driewieler op uit om de straten, plantsoenen en pleinen in het hinterland netjes te houden. Rudi was een heel gedreven en gemotiveerde werkkracht. Rudi was afkomstig uit Slijpe, maar woonde al een tijdje in Koekelare.

Steun aan de familie

De gedachten van het gemeentebestuur gaan nu vooral uit naar de familie van Rudi en zijn echtgenote Carine. Ook de collega’s van Rudi krijgen de nodige steun. Ook Rudi’s broer Ronny werkt bij het gemeentebestuur. Ronny en de familie worden momenteel opgevangen door de dienst slachtofferbejegening van de lokale politie.

Collega’s aangeslagen

Zijn collega’s zijn uiterst aangeslagen. Algemeen directeur Jurgen Vergauwe sprak Rudi nog vanochtend: “Hij was zoals altijd begaan en geïnteresseerd. Het is voor ons nog steeds onduidelijk hoe het ongeval gebeurd is.” De activiteiten in de werkhuizen zijn vandaag vanaf 16 u. gestaakt. De verschillende ploegverantwoordelijken zorgen nu voor opvang en steun voor de collega’s, want de “verslagenheid is enorm”.  Over de exacte omstandigheden naar het ongeval zijn nog geen details geweten. Buurtbewoners troffen Rudi’s dienstvoertuig aan in het water en contacteerden meteen de hulpdiensten. Rudi werd bewusteloos aangetroffen, waarop de hulpdiensten hem nog trachtten te reanimeren. Helaas tevergeefs. De bevoegde diensten voeren nu hun onderzoek.

Rouwregister in de werkhuizen

Rudi was een bekend gezicht in Middelkerke en dan vooral in de landelijke hinterlandgemeenten. “Hij had ook een goed contact met de lokale politie en de preventiedienst. Dankzij Rudi raakten heel wat praktische problemen snel opgelost”, zegt Ronny Boydens, verantwoordelijk voor het openbaar domein bij het gemeentebestuur.

Er wordt een rouwregister voor Rudi aangelegd in de gemeentelijke werkhuizen. Het college van burgemeester en schepenen en alle medewerkers van het gemeentebestuur betuigen hun steun en medeleven aan de familie, vrienden en werkmakkers van Rudi.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.