Home > Middelkerkse brandweerfotograaf Patrick ontwerpt patch van watersnood voor goede doel

Middelkerkse brandweerfotograaf Patrick ontwerpt patch van watersnood voor goede doel

Geschreven op 27 februari 2024 om 08:40 door Mario De Wilde

Zoals elk jaar probeert brandweerfotograaf Patrick Dumortier uit Middelkerke een patch te ontwerpen t.v.v. een goed doel. “Ook dit jaar heb ik mijn best gedaan om een patch te ontwerpen. De recente gebeurtenissen “voornamelijk” in West-Vlaanderen hebben nogmaals aangetoond dat alle hulporganisaties, zowel van de overheid ,als civiele organisaties, samen werken om mensen in nood te helpen. Daarom heb ik deze patch ontworpen. Er zijn 2 verschillende versies gemaakt. De eerste versie is met 6 logo’s. Dit zijn de meeste bekendste organisaties in de hulpverlening.

Na rondvraag bleek dat er vraag was om nog meer logo’s op te zetten van andere organisaties. Helaas is het niet makkelijk om een patch vol logo’s te maken. Daarom heeft Patrick besloten om het logo van de FOD erop te zetten en 3 witte punten. Deze punten staan symbool voor alle organisaties die mee geholpen hebben maar helaas niet op de patch konden staan. Zoals ESI-brandweer, de gemeentediensten, de vrijwilligers die geholpen hebben met opruimen, de firma’s die de pompen geïnstalleerd hebben, de Nederlandse brandweer die materiaal geleverd heeft en alle andere organisaties die nog meegeholpen hebben.
Bijhorend gedicht
Patrick zocht ook een bijhorende tekst of gedicht voor zijn nieuwe patch van de watersnood en via een collega brandweerfotograaf die bevriend was met schrijver Gilbert Vangampelaere, Beritos werd door Gilbert een passend gedicht geschreven:
Brandweermannen en vrouwen
Onverschrokken in het vuur van de strijd
onze helden met een dapper hart
vriendschap en medeleven is hun brandmerk
trouw aan hun taak en samenwerken in nood
Altijd paraat, altijd onbaatzuchtig
ten dienste van anderen en strijdklaar
zonder vrees offeren ze alles op
soms hun eigen levensreis
Hun uniform, een symbool van hoop
ze zijn onze levenslijn met moed en toewijding
voor de helden die in het vuur rennen
is de grootste eer weggelegd
Gilbert Vangampelaere
Beritos
De actie van dit jaar zal vermoedelijk ook de laatste actie zijn die Patrick zal doen. Helaas na 7 acties zijn er mensen die klacht hebben ingediend bij FOD economie. “Ik heb alles kunnen bewijzen aan de onderzoeker. Aangetoond dat elke cent die gestort werd geschonken werd naar de organisaties. Ook door de nieuwe wetgeving die eraan komt heb ik besloten om te stoppen. Ik wil iedereen bedanken die mij gesteund heeft hierin. Zowel de organisaties die de afgelopen jaren iets hebben mogen ontvangen alsook mijn producent van de patch en natuurlijk de mensen die al jaren items kopen t.v.v goed doel bij mij.”
Patches leveren 1000€ op voor MUG-heli en 750€ voor Zonnegloed
Dit jaar werd 1750€ opgehaald. Hiervan gaat er 1000€ naar de Mug-heli en 750€ naar De Zonnegloed. De Zonnegloed werd namelijk ook getroffen door de watersnood en kunnen dat geld goed besteden.
Moesten er mensen zijn die nog interesse hebben in de patch kunnen ze deze nog verkrijgen bij een organisatie die een project opgericht heeft waarin nazorg en behandeling van (ex)-collega ’s uit de hulpdiensten met PTSS te helpen namelijk “Project Rescue Us”.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.