Home > Middelkerke wil inning van snelheidsboetes in eigen beheer nemen

Middelkerke wil inning van snelheidsboetes in eigen beheer nemen

Geschreven op 30 september 2022 om 09:25 door Mario De Wilde

Onaangepaste snelheid is een belangrijke oorzaak van verkeersonveiligheid en is een van de hoofdoorzaken van (dodelijke) verkeersongevallen. Het verzekeren van een duurzame en veilige verkeersmobiliteit, met daarin bijzondere aandacht voor de bescherming van de kwetsbare weggebruikers is dan ook een prioriteit voor Middelkerke.

Strijd tegen overdreven snelheid
Het gebruik maken van de mogelijkheid om bepaalde snelheidsovertredingen op plaatsen waar de snelheid beperkt is tot 30 of 50 km per uur te sanctioneren met gemeentelijke administratieve geldboetes laat het lokaal bestuur toe om het handhavingsluik van deze overtredingen in eigen handen en beheer te nemen. Handhaving is bovendien ook één van de belangrijk factoren om te werken aan de noodzakelijke gedragsverandering van elke weggebruiker inzake verkeersveiligheid.

Inkomsten investeren in mobiliteit
De nieuwe (boete)inkomsten zullen op hun beurt rechtstreeks of onrechtstreeks bijdragen tot nieuwe structurele investeringen in mobiliteits-, veiligheids- of algemeen beleid. Deze keuze impliceert evenwel dat deze beperkte snelheidsovertredingen niet langer strafrechtelijk kunnen worden gesanctioneerd. Om straffeloosheid te vermijden is de invoering van deze gemeentelijke administratieve geldboetes voor beperkte snelheidsovertredingen noodzakelijk.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.