Home > Middelkerke stelt deze zomer twee extra strandrolstoelen ter beschikking

Middelkerke stelt deze zomer twee extra strandrolstoelen ter beschikking

Geschreven op 28 juni 2023 om 08:07 door Mario De Wilde

In november vorig jaar organiseerde de adviesraad voor inclusie en toegankelijkheid samen met de dienst participatie een benefietveiling voor meer toegankelijkheid. Dankzij de opbrengt werden nu 2 extra strandrolstoelen aangekocht. Het gemeentebestuur legde een stuk van het aankoopbudget bij.
Gemeentebestuur paste bij
De benefietveiling bracht zo’n 6000 euro op. Daarvan ging 3000 euro naar de algemene werking van de adviesraad. 3000 euro werd voorbehouden voor de aankoop van een extra strandstoel. Het gemeentebestuur legde evenveel bij zodat er twee nieuwe strandrolstoelen aangekocht konden worden.
7 strandrolstoelen beschikbaar
Mensen met een beperking kunnen nu dankzij de 7 beschikbare strandrolstoelen in alle comfort van het strand genieten. Aan surfclub De Kwinte zijn 5 strandrolstoelen beschikbaar. Dankzij de brede strandhelling is De Kwinte een perfecte locatie om met de strandrolstoel van het strand te genieten. Ook bij zorghotel Middelpunt in Middelkerke zijn 2 strandrolstoelen beschikbaar. Daar ben je ook op wandelafstand van het Middelkerkse strand.

De strandrolstoelen zijn door hun constructie makkelijk hanteerbaar voor begeleider en gebruiker. Het is niet aangewezen om met de strandrolstoel in zee te gaan. Als je een strandrolstoel wil gebruiken, stuur dan een mailtje naar welzijnshuis@middelkerke.be
Uitkijken naar belevingsdag

Op 2 december 2023 organiseert de adviesraad voor inclusie en toegankelijk in samenwerking met enkele gemeentelijke diensten een nieuwe ‘Belevingsdag’. Dat wordt een informatieve beurs waar alle organisaties die een lokaal bijstandsaanbod hebben hun werking, diensten en producten zullen presenteren. Foto: gemeente Middelkerke

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.