Home > Middelkerke opnieuw gastgemeente voor ‘Klassiek aan zee’, ook première ‘De zomer van Mozart’

Middelkerke opnieuw gastgemeente voor ‘Klassiek aan zee’, ook première ‘De zomer van Mozart’

Geschreven op 24 mei 2022 om 14:05 door Mario De Wilde

Op zaterdag 9 juli vindt de tweede editie van ‘Klassiek aan Zee’ op de zeedijk van Westende-Bad plaats. Klassiek aan zee bundelt aria’s, koorconcerten en symfonieën van Wolfgang Amadeus Mozart. Het concert start om 20 u. Kaartjes zijn vanaf nu te koop via de website en de toerismebalies in Middelkerke en Westende.

De zomer van Mozart

‘Klassiek aan zee’ is een groots, klassiek openluchtconcert met werk van Wolfgang Amadeus Mozart in een uniek decor van duinen en zee. Artistiek directeur Robert Groslot en casting director Aaron Wajnberg selecteerden de bekendste werken uit het oeuvre van Wolfgang Amadeus Mozart. Sopranen Tineke Van Ingelgem, Morgane Heyse, bariton Danylo Matviienko en Kris Belligh nemen de zangpartijen voor hun rekening.

Debuut van Koor Waelrant

Naast Groslots Great Globe Orchestra debuteert het Koor Waelrant, winnaars van de World Choir Games 2021. Het symfonisch orkest, de beste stemmen van de Vlaamse Opera en topsolisten brengen een prachtige oeuvre van Wolfgang Amadeus Mozart. De inbreng van het koor is een absolute meerwaarde.

Rebel Mozart

Mozart toerde als tiener doorheen Europa. Hij stond bekend als één van de best betaalde klassieke componisten over heel de wereld. Hij stierf op 35-jarige leeftijd en liet een oeuvre na van ongeveer 600 werken. “Mozart heeft per maand – op Spotify – nog meer dan 6 miljoen luisteraars”, vertelt Carl Huybrechts, presentator van Klassiek aan Zee. “Mozart heeft op Spotify nog steeds meer dan 6 miljoen luisteraars per maand” Carl Huybrechts, presentator Klassiek aan Zee

Gastgemeente Middelkerke

Zowel het gemeentebestuur als de artiesten zetten alles op alles voor een vlot verloop van de tweede editie van Klassiek aan Zee. Jong en oud maken dankzij Klassiek aan Zee op een leuke en toegankelijke kennis met klassieke muziek.

”We zijn verheugd gastgemeente te zijn voor de tweede editie van Klassiek aan zee”, vertelt Tom Dedecker, schepen van evenementen en toerisme.

Praktische informatie

Wanneer?

op zaterdag 9 juli
deuren open: 19 u.
Start concert Om 20 u.

Waar? Op de zeedijk in Westende-Bad aan de Rotonde.

Kaartjes kopen?

Een wandelticket kost € 15, een gereserveerde zitplaats € 25. Er zijn ook VIP-arrangementen.

Online: www.klassiekaanzee.com
Telefonisch: 070 345 345
Aan de toeristische balies van Westende en Middelkerke

Klassiek aan Zee past in upgrade evenementenbeleid

“Niettegenstaande de eerste editie te kampen had met slecht weer, was het meteen duidelijk dat de aanpak van ‘Klassiek aan Zee’ wonderwel past in ons vernieuwde evenementenbeleid. We mikken op toegankelijke kwaliteit. Het feit dat er al 1/3 van de kaartjes verkocht zijn, bewijst de meerwaarde van dit concert”, besluit nog Tom Dedecker.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.