Home > Middelkerke opent komend (lang) weekeinde wintertoerisme met Champagne

Middelkerke opent komend (lang) weekeinde wintertoerisme met Champagne

Geschreven op 8 november 2021 om 18:22 door Mario De Wilde

Van komende donderdag 11 tot en met zondag 14 november zet Middelkerke het sein op groen voor een denderende toeristische winter. Vier volle dagen zetten tien gekende viticulteurs hun beste flessen op tafel in de feesthal van het cc De Branding. “Eindelijk mogen we de liefhebbers opnieuw met open armen ontvangen. Samen met Champagne schuiven we graag onze horeca, aansluitend handel en wandel naar voor. De winter kan beginnen”, stelt schepen van Toerisme en Evenementen Tom Dedecker.

Hiermee is Middelkerke aan zijn 24ste editie toe. Gestart in 1997 mocht de goegemeente sindsdien elk jaar genieten van het beste wat zusterstad Epernay op het vlak van Champagne te bieden had. Normaliter vierden we vandaag zilver, maar Covid19 lust blijkbaar geen Champagne, gooide vorig jaar roet in het eten en bleven de flessen in de kelders van de Marne. Dank zij de inzet van een ploeg onder leiding van Rosalie Verlinde, geruggensteund door Lynn Weyens, kan het gouden vocht opnieuw welig parelen. Toerismeschepen Tom Dedecker: “Om het Champagneweekend optimaal uit te werken staken we met alle deelnemende viticulteurs de koppen bij mekaar, op het domein Michel Genet in Chouilly met Vincent en Agnes als gastheren. Elk van de tien Champagnehuizen kijken reikhalzend uit naar Middelkerke. Zo ook Delphine Prévoteau-Perrier van het gelijknamig huis: “Na een verloren en desastreus jaar 2020 nemen we dit jaar graag de draad weer op en kijken er naar uit om onze vrienden in Middelkerke opnieuw te mogen begroeten.”

Vier dagen bubbelend feest
Na een jaartje droog opent het Champagneweekend op donderdag 11 november de deuren om 11.30 u. met de voorstelling van de deelnemende viticulteurs en de inhuldiging van de nieuwe Ridder in de Orde van de Champagne. Feestelijk en muzikale omlijsting zorgt, tussen het vullen van de glazen, voor extra amusement dat dj Paige afrondt om middernacht. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november is het eveneens doorlopend genieten van 11 uur tot middernacht. Op zondag 14 november is het vanaf 11 uur bubbelend feesten van een aperitiefconcert met een knipoog naar Parijs en het Montmartre van de jaren 40 en 50. Het Champagneweekend sluit de deuren om 18 uur. Dat alles in het cc De Branding aan de Populierenlaan 35, dat omgetoverd wordt tot een waar Champagnepaleis. De toegang is gratis. Wie wil proeven kan zich een Champagneglas aanschaffen aan 6 euro. Zonder glas kan niet geproefd worden. Een glas heerlijke Champagne kost 5 euro, een fles volgens de prijs van het huis. Schepen Tom Dedecker: “We willen opnieuw dansen en genieten zonder afstand of mondmasker, breng je CovidSafe Ticket mee met een identiteitsbewijs. Mocht je nog niet volledig gevaccineerd zijn, leg een PCR-test van minder dan 48 u. oud voor, samen met jou identiteitsbewijs. We willen voor iedereen het beste.”
Degustaties
Wie meer wil weten over het edele vocht Champagne kan zijn kennis meteen opvoeren bij de proefsessies, voorgesteld door wijnspecialist Alain Bloeykens. Vijf verschillende Champagnes worden in een sessie van 45 minuren geproefd en besproken. Op vrijdag 12 en zaterdag 13 november telkens om 11.30 u., 15 u. en 17.30 u. Op zondag 14 nov. om 11.30u. Deelnemen kost 15 euro. Graag vooraf inschrijven bij de Dienst voor Toerisme (Oude Post), 059 30 03 68 en toerisme@middelkerke.be
Champagne & Horeca
Het worden dus opnieuw vier dagen genieten van deze tien getrouwe champagnehuizen: André Moussy, Paul Clouet, Marcel Vautrain, B. Hennequin, Michel Genet, Bourdaire-Gallois, Robert Allait, Charles Ellnes, Bonnaire en uiteraard Benoit Hennequin, Marcel Vautrain en Prévoteau-Perrier, drie pioniers van het eerste uur in 1997.

Geen Champagneweekend zonder Champagnemenu. De Middelkerkse horeca barst van culinair talent zodat lekkerbekken in deze zaken duidelijk aan hun trekken komen bij een speciaal Champagenemenu: La Tempête, Marquize, Ramblas, Columbus, Vlass, Sirene, De Koffer, Honfleur, Vecino, The Lord, De Sauteuse, La Passion, Carlton, Bistro@Sea en C-View. In het cc De Branding zorgt traiteur Cyril Harrois uit Damery voor smaakvolle hapjes terwijl Rebecca en Frederick met De Vishoek Middelkerke (Kerkstraat 20) uitpakt met een oesterfestijn.

Champagneweekend Middelkerke: van 11 tot en met 14 november in cc De Branding, Populierenlaan 35. Een gedetailleerde brochure ligt gratis ter beschikking in de kantoren van toerisme in Middelkerke en Westende of neem een kijkje op toerisme@middelkerke.be en www.visit.middelkerke.be

Georges Keters

 

 

 

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.