Home > Michel Cleenewerckx uit Ieper is de West-Vlaamse Snor van het Jaar 2022

Michel Cleenewerckx uit Ieper is de West-Vlaamse Snor van het Jaar 2022

Geschreven op 20 juni 2022 om 15:40 door Mario De Wilde

Groot feest afgelopen weekend bij de jubileumviering ’25 jaar West-Vlaamse Snorrenclub’. Alles ging door in hartje Brugge en er was al meteen een geanimeerde ontvangst op het stadhuis van Brugge door beide burgemeesters (een grote met de naam Dirk en een kleine). Daarna werd op de Burg ‘Ode an die Freude’ gebracht door de Koninlijke Soutsharmonie St Leo in samenspel met de Brugse stadsbeiaardier. Vandaar vertrok een vrolijke bende snorren en partners, vooraf gegaan door de harmonie, door de Brugse straten naar het Walplein, waarna Brouwerij De Halve Maan het decor was voor een smakelijke feestmaaltijd.

Om 16 uur was er dan de langverwachte verkiezing van de Internationale Snor 2022. De winnaar dit jaar was Jean-Pierre Humblé, lid van de Brusselse Moestasje club. Snor-baard 2022 van de West-Vlaamse Snorrenclub werd toegewezen aan Michel Cleenewerckx uit Ieper, en de Jubileumsnor ging naar het jongste lid, Miguel Van de Casteele. Daarna konden de feestvierders nog verder genieten van wat gerstenat op de Vismarkt, ter hoogte van het clublokaal de Hollandse Vismijn.

Op zondag waren de weergoden de organisatoren wat minder goed gezind, maar toch trokken ze door de Brugse Straten met de Silver Thistle Pipers ans Drums. Moraal: als de buitenkant te nat werd, zorgden de leden zelf voor het broodnodige evenwicht langs de binnenkant!

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.