Home > Met z’n allen de Noordzee in voor een frisse Paasduik in Knokke-Heist

Met z’n allen de Noordzee in voor een frisse Paasduik in Knokke-Heist

Geschreven op 3 april 2024 om 17:21 door Mario De Wilde

Op Paaszondag 31 maart 2024 omstreeks 10 uur kwam de zon toch door de wolken piepen wat zorgde voor een gezellige opkomst voor de Paasduik in Surfers Paradise. Iedereen werd alvast hartelijk ontvangen door de Paashaas die de deelnemers verwelkomde met een paaseitje. De jaarlijkse Paasduik van Surfers Paradise lokte jong en oud, inwoners , tweede verblijvers en dagjesmensen die speciaal daarvoor naar onze Oostkust afzakten om er een dagje aan zee van maken.

Onder hen ook de “pro’s” met opnieuw een grote delegatie van de Brugse IJsberen. Ook 2 dames die van hun ijsduik de hele winter door een wekelijkse traditie maken…en dan natuurlijk een grote groep enthousiastelingen die “just for fun” het 8 graden koude water indoken.

Ook veel surfers waren present die voor één keer hun wetsuit aan de haak lieten hangen en in badkledij pas beseften welke natuurelementen zij wekelijks trotseren.
Paasduik 2024
Na de yoga-sessie en de gezamenlijke en druk bijgewoonde opwarming onder een stralend lentezonnetje bij een temperatuur van 13 graden dook iedereen na de obligate groepsfoto het water in. Sommigen tot aan de knieën, sommigen tot aan heuphoogte, maar de meesten toch even kopje onder, terwijl na een 15-tal minuutjes het Noordzeewater weer eenzaam en verlaten was.

Niet zo op het strand echter waar deuntjes vanuit de Red Bull Big Bob weerklonken, waar iedereen zich kon opwarmen rond de vuurschalen en zich tegoed doen aan belegde broodjes, warme wafels, shotjes gember-, chaitthee en jenever. Dit alles onder het toeziend oog van schepen van sport Tine Gobert die kwam supporteren maar beloofde volgend jaar ook van de partij te zijn in het water.

Er werd nog lang nagekaart in net zonnetje met in gedachten dat de regen die eerst viel op het peloton in de Ronde Van Vlaanderen weldra de kust zou bereiken. En zo geschiedde…

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.