Home > Met o.a. Gert Verhulst en Delphine Boël: Zoute Grand Prix is de editie van alle records

Met o.a. Gert Verhulst en Delphine Boël: Zoute Grand Prix is de editie van alle records

Geschreven op 9 oktober 2023 om 07:19 door Mario De Wilde

Afgelopen vier dagen vond in Knokke-Heist de 14e editie van de ZOUTE GRAND PRIX plaats. Door het prachtige herfstweer zakten vele honderdduizenden (dagjes)toeristen af naar de mondaine badstad. Zij wisten de passage van de 250 historische wagens die deelnamen aan de ZOUTE Rally by Stow op donderdag, vrijdag en zaterdag en van de 170 moderne droomwagens tijdens de GT Tour op zondag, door de straten van de gemeente erg te smaken. Met 30.000 – bezoekers voor de twee strandpaviljoenen, was de editie 2023 de succesvolste tot nu toe. Met een opvallende ‘prestatie’ van de ZOUTE GALLERY by EY. Dit gloednieuwe 7.000M2 grote strandpaviljoen, opgebouwd aan het Albertplein, bood onderdak aan alle historische wagens en was reeds van bij de start van het event al helemaal uitverkocht voor het weekend.

27.200.000 EURO

Hoogtepunt van de ZOUTE GRAND PRIX is zoals steeds de Zoute Sale by Bonhams|Cars. Nadat de veiling vorig jaar afklopte op een recordbedrag van 25 miljoen euro, stoot deze dit jaar door naar het duizelingwekkende bedrag van 27.200.000 euro voor 147 aangeboden wagens, motoren en memorabilia. Daarmee is de Zoute Sale de meest waardevolle voor het gerenommeerde veilinghuis! Hoogtepunt was de verkoop van de Ferrari 250 GT ‘Tour de France’ uit 1959. Deze maakte zijn favorietenrol waar en wisselde van eigenaar voor maar liefst 4.830.000 euro. Het hoogste bedrag ooit betaald voor een wagen op de Zoute Sale. Zowel de ZOUTE GRAND PRIX als Bonhams|Cars konden zich geen mooier resultaat wensen voor de 10e editie van hun veiling.

INTERNATIONALE EXPANSIE NAAR LUXEMBURG EN ZWITSERLAND

Gesterkt door het grote succes maken Filip en David Bourgoo, de organisatoren van de ZOUTE GRAND PRIX, meteen de internationale expansie van hun evenement bekend. Zo zal het evenement van 5 tem 8 juni 2024 een editie organiseren onder de naam Zoute Grand Prix @ Luxembourg, inclusief een rally met historische wagens, een GT Tour en een expositie en veiling van unieke wagens in de oude binnenstad. Van 5 tot 8 september 2024 verplaatst de Zoute Grand Prix zich dan weer naar het Zwitserse Gstaad.

“We merken dat we met de ZOUTE GRAND PRIX een succesformule hebben gevonden die uniek is. Het samenbrengen van de toekomst van de automobiel, met hedendaagse constructeurs die hun nieuwste modellen en prototypes voorstellen, en het rijke verleden met een rally van historische wagens en een veiling, is enig in zijn soort. Bewijs hiervan is het winnen van de Historic Motoring Awards in de categorie Motoring Event of The Year in Londen, amper enkele weken nadat we in oktober 2021 onze nieuwe formule uitrolden. En ook voor 2023 zijn we opnieuw genomineerd voor de award.” Aldus Filip Bourgoo. “Tussen de verschillende rally’s door die we het hele jaar organiseren, reis ik de wereld rond en ga ik op bezoek bij collega’s en automobielclubs. Daar merkte ik dat er heel veel interesse in onze manier van aanpak en het succes van ons event. Al snel werden er gesprekken opgestart die zich vandaag concretiseren in de aankondiging van een Zoute Grand Prix in Luxemburg en Zwitserland . De editie in Knokke-Heist blijft het ‘flagship’ van onze organisatie. We zijn ervan overtuigd dat we met onze expansie bijdragen om de gemeente Knokke-Heist internationaal nog meer op de kaart te zetten.” besluit Filip Bourgoo.

 

 

 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.