Home > Met komst van nieuwe partner hoopt Oostende CO₂-uitstoot van luchthaven te verminderen

Met komst van nieuwe partner hoopt Oostende CO₂-uitstoot van luchthaven te verminderen

Geschreven op 8 april 2024 om 10:19 door Mario De Wilde

De Belgische luchtvaartbrandstofbevoorrader Uplift International heeft alle brandstofactiviteiten op Luchthaven Oostende-Brugge overgenomen. “Met de overname van TNA Services door UPLIFT verwelkomen we een team van luchtvaartbrandstofexperts dat zich mee inzet om de CO₂-uitstoot van onze luchthaven te verminderen”, zegt CEO Eric Dumas.

De overname biedt nieuwe kansen voor de verdere ontwikkeling van de luchthaven, met een sterke nadruk op duurzaamheid. UPLIFT INTERNATIONAL staat bekend om haar inzet voor duurzame luchtvaart en zal met deze nieuwe overeenkomst een essentiële rol spelen bij het bevorderen van duurzame activiteiten op onze luchthaven. Pieter Van Espen, Managing Director bij UPLIFT, benadrukt: “Onze ambitie om de overgang naar duurzame luchtvaart te versnellen, is een integraal onderdeel van onze activiteiten. We zijn toegewijd om de levering van duurzame vliegtuigbrandstoffen te introduceren en te investeren in de renovatie en uitbreiding van onze brandstofinfrastructuur, met behulp van milieuvriendelijke technologieën.”

Eric Dumas, CEO Luchthaven Oostende-Brugge: “Deze samenwerking is een essentiële stap in onze reis naar meer duurzame luchthavenexploitatie. We hebben met UPLIFT een langetermijn-consessieovereenkomst gesloten en kijken ernaar uit samen met hen onze activiteiten verder te verduurzamen”

Installaties klaar voor Sustainable Aviation Fuel

Tijdens de grootschalige renovatiewerken aan de start- en landingsbaan op de luchthaven heeft UPLIFT ook onderhouds- en renovatiewerken uitgevoerd aan hun tankinstallaties, zonder verstoring van het vliegverkeer. “Op die manier zijn de installaties klaar voor de toekomst, waarbij Sustainable Aviation Fuel op korte termijn een belangrijke rol zal spelen”, zegt Van Espen. Het nieuwe bedrijf verzorgt de brandstofbevoorrading van alle vliegtuigen op de luchthaven, en deze overeenkomst benadrukt de toewijding van beide partijen aan een meer duurzame luchtvaart.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.