Home > Met deze mobiele toiletten wil Knokke-Heist het wildplassen tegengaan

Met deze mobiele toiletten wil Knokke-Heist het wildplassen tegengaan

Geschreven op 17 juli 2023 om 18:30 door Mario De Wilde

Vanaf komende donderdag 20 juli kan je op het Alfred Verweeplein terecht in mobiele toiletten als de nood hoog is. De opbouw van deze toiletten is afgelopen vrijdag gestart. Met de komst van deze openbare toiletten speelt het gemeentebestuur van Knokke-Heist in op het gebrek aan deze faciliteiten op het openbaar domein. De locatie voor het Alfred Verweeplein als cruciale as in de uitgaans-, shopping- en marktbuurt spreekt voor zich. Het doel is verder om de overlast door wildplassen aan te pakken en bijgevolg de gebruiksonvriendelijke urinoirs op de middenberm in de Lippenslaan te verwijderen.

Voor de plaatsing doet Knokke-Heist beroep op partners OPC (Optimal Parking Control) en One Hundred Restrooms. Die laatste is sinds de oprichting in 2017 een toonaangevende expert op het vlak van zowel de bouw als uitbating van kwalitatieve toiletten. One Hundred Restrooms staat voor uniek design en een uitstekende service. Onder andere de luxueuze toiletten in de shopping stadsfeestzaal van Antwerpen zijn van hun hand.

De mobiele toiletten op het Alfred Verweeplein zijn een tijdelijke oplossing in afwachting van een definitieve realisatie in het parkeergebouw op het plein, uitgebaat door OPC en gepland voor begin 2025. De toiletten op het Verweeplein zijn bemand om de netheid te garanderen en toegankelijk van 15 juli t.e.m. 15 augustus en tijdens de Vlaamse schoolvakanties van 11 uur ’s morgens tot 3 uur ’s nachts. Buiten de schoolvakanties zijn de toiletten geopend op vrijdag van 18 tot 3 uur, op zaterdag van 11 tot 3 uur, op zondag van 11 tot 18 uur en op woensdag van 10 tot 12.30 uur. Er zijn drie damestoiletten, drie herentoiletten en een andersvalide toilet beschikbaar. Kostprijs is € 1. In ruil ontvang je als bezoeker een voucher met korting bij geselecteerde handelszaken.

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.