Home > Met de fiets én op stap naar Santiago de Compostela. Met dank aan Cultuursmakers Knokke-Heist

Met de fiets én op stap naar Santiago de Compostela. Met dank aan Cultuursmakers Knokke-Heist

Geschreven op 30 oktober 2023 om 12:56 door Mario De Wilde

Op donderdagavond 9 november om 20 u. kan je met Gregory Lewyllie zowel met de fiets als te voet naar Santiago de Compostela reizen in het Cultuurcentrum Scharpoord, Maxim Willemspad 1, Knokke-Heist. Hij is met name te gast bij Cultuursmakers Knokke-Heist (in samenwerking met Volksontwikkeling/Kneistse Cultuurkaart en Davidsfonds Knokke).

Santiago de Compostela blijft een van de belangrijkste christelijke bedevaartsoorden. Pelgrims uit heel Europa eindigen hier hun tocht. Wereldreiziger en -fietser Grégory Lewyllie reisde vanuit België naar Santiago met de fiets en daarna nog eens te voet. We volgen de populairste route, de Camino Francés met start aan Saint-Jean-Pied-de-Port in het uiterste puntje van Zuid-Frankrijk. In Spanje bezocht hij Léon en Burgos. De aankomst in Santiago viel samen met de viering van het Heilig Jaar. Later stapte hij de op één na bekendste camino af, de Camino Portugués. Een onvergetelijke avond!

Alle info bij:

Dominiek Segaert – voorzitter Cultuursmakers & Volksontwikkeling Knokke-Heist – dominiek.segaert@skynet.be – 0479 691865 – www.cultuursmakers.be/knokke-heist

Annie Poissonnier – voorzitter Davidsfonds Knokke – annie.poissonnier@gmail.com – 0474 291968 – www.knokke.davidsfonds.be

Toegang : 10 €
Leden Cultuursmakers, Davidsfonds, studenten slechts 8 €.

Volledig gratis voor de abonnees van Kneistse Cultuurkaart / Volksontwikkeling Knokke-Heist op vertoon van hun gezinskaart (verkrijgbaar aan 40 euro aan de ingang. Vraag ernaar!). Geen reservaties nodig.

Foto Gregory Lewyllie (C) 

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.