Home > Met de blik naar Culturele Hoofdstad van Europa: Brugge 2030 lanceert oproep voor Brugse kunstenaars

Met de blik naar Culturele Hoofdstad van Europa: Brugge 2030 lanceert oproep voor Brugse kunstenaars

Geschreven op 7 maart 2024 om 07:33 door Mario De Wilde

Brugge 2030, de Brugse kandidatuur om in 2030 Culturele Hoofdstad van Europa te worden, is op zoek naar (kunst)projecten die verband houden met het thema ‘The art of Conversation’. Met de open oproep wil Brugge 2030 nieuw Brugs talent een flinke duw in de rug geven. Zowel Brugse kunstenaars als organisaties en verenigingen maken kans om een budget te verzekeren voor hun kunstproject. “Brugge 2030 wil van Brugge de kunst- en cultuurstad van de toekomst maken”, zegt schepen van Cultuur Nico Blontrock. “Met de open oproep zijn we op zoek naar nieuw talent of nieuwe samenwerkingen die willen werken rond de kunst van het gesprek, het thema van hun kandidatuur. Zowel grote als kleine projecten zijn welkom.”

Het project moet zich afspelen tussen 1 april en 31 december 2024, met een startmoment voor 1 juli 2024. De deadline om een projectvoorstel in te dienen is donderdag 21 maart 2024. Een onafhankelijk jury zal alle projectvoorstellen beoordelen en vervolgens mogen enkele geselecteerde kunstenaars, organisaties of verenigingen hun voorstel komen pitchen.

“In 2030 zal opnieuw een Belgische stad de titel ‘Culturele Hoofdstad van Europa’ dragen. Momenteel zijn er verschillende Belgische steden kandidaat, waaronder Brugge, en in het najaar van 2025 wordt officieel bekendgemaakt welke stad in 2030 de nieuwe titeldrager wordt. Brugge 2030 stelt als thema voor hun kandidatuur ‘The art of Conversation’ centraal, om via kunst en cultuur dialoog tussen mensen aan te moedigen”, aldus burgemeester Dirk De fauw.

Meer info: www.brugge2030.be/agenda-events/open-call

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.