Home > Met dank aan Galloo: financiële meevaller voor jeugdbewegingen uit Menen

Met dank aan Galloo: financiële meevaller voor jeugdbewegingen uit Menen

Geschreven op 2 oktober 2021 om 10:03 door Mario De Wilde

Recyclagebedrijf Galloo uit Menen schonk € 1.000 aan zeven jeugdbewegingen uit de stad. Met dat geld wil de onderneming de jeugdbewegingen helpen om er, na een annus horribilis, snel weer bovenop te komen. Midden september ontvingen de verantwoordelijken van zeven jeugdbewegingen (*) uit Menen een niet alledaags mailtje. Of ze op gisteravond 1 oktober bij Galloo een cheque van € 1.000 in ontvangst wilden nemen. Zonder tegenprestatie! De jeugdbewegingen reageerden verrast, maar het recyclagebedrijf wil met deze spontane sponsoring de verenigingen een hart onder de riem steken na een moeilijke periode.

Fantastisch werk
“We vinden het bij Galloo fantastisch dat deze jeugdbewegingen zich elke week keihard inzetten om de kinderen en jongeren uit Menen een gezonde uitlaatklep te bieden”, meldt gedelegeerd bestuurder Pierre Vandeputte. “Tijdens de lockdown werd duidelijk dat de inspanningen van deze vrijwilligers broodnodig zijn.”
“We beseffen dat de coronacrisis hen hard heeft getroffen. Enerzijds mochten ze dus een tijdlang hun leden niet verwelkomen. Anderzijds vielen ook de activiteiten stil, waarmee budgetten worden verzameld om de werking te financieren. Tot overmaat van ramp werden enkele jeugdbewegingen ook nog eens getroffen door de overstromingen in Wallonië. Dit is de directie van Galloo niet ontgaan.” “Nu de coronawolken wegdrijven, klaart de hemel weer op en herneemt het ‘normale’ leven. Galloo wil de jeugdbewegingen helpen om snel weer op kruissnelheid te komen bij het begin van het nieuwe werkingsjaar”, gaat Pierre Vandeputte verder. “En met een cheque van € 1.000, gaat dit natuurlijk al iets eenvoudiger.”

Sociaal hart
Het is niet de eerste keer dat Galloo zijn sociaal hart toont voor (de jeugd uit) Menen. Nogal wat lokale sport- of sociale verenigingen krijgen een jaarlijkse toelage van het recyclagebedrijf. Het is een deel van het maatschappelijk engagement, dat Galloo als onderneming graag wil opnemen. (met dank aan Mandelnieuws)

0 reacties

Wees de eerste die reageert op dit artikel!

Geef een reactie op dit artikel

Velden met een * zijn verplicht in te vullen. E-mailadressen worden nooit gepubliceerd op de website.